Possibles talls a la C-14 a l'alçada de Ponts pel 21D

Autocars Nadal ja ha anunciat que cancel·la els seus trajectes i la resta de companyies de transport estan estudiant una mesura similar

Els actes reivindicatius pel 21D (per la celebració del consell de ministres a Barcelona) afectaran la mobilitat de les carreteres catalanes properes a Andorra, el que podria derivar en una jornada complicada per fer desplaçaments entre països, i més tenint en compte que coincideix amb l'inici de les vacances escolars i que molta gent marxa a visitar els seus familiars per Nadal. El CDR de l'Alt Urgell insta a tothom a sumar-se a la caravana convocada per l'ANC Alt Urgell a les 5 del matí des de la Seu d'Urgell en direcció a Barcelona, passant per la C-14. Fonts properes al CDR han informat a l'ARA Andorra que la voluntat és que la caravana talli la carretera un cop passi per Ponts, igual que ja van fer el 25 de març passat, llavors per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Una acció similar va produir-se l'octubre de l'any passat.

No es descarten accions similars a d'altres punts propers al territori andorrà, però els CDR opten per no fer comunicacions públiques. Tampoc tenen coneixement de les protestes els Mossos d'Esquadra de Lleida, tot i que han explicant que s'estan preparant pels possibles talls i que activaran dispositius de controls a diversos punts del territori.

El que sí que ha confirmat el CDR Alt Urgell és la convocatòria d'una marxa de torxes a les 20.30 hores a la plaça dels Oms de la Seu d'Urgell, per les preses polítiques i exiliades.

Ja dins el territori andorrà, Autocars Nadal ha pres mesures pel 21D. Ha comunicat que, "a causa de la impossibilitat de poder assegurar l'arribada al destí" del Direct Bus (que fa la línia de l'aeroport del Prat-Barcelona-Andorra), i a causa del "conseqüent col·lapse circulatori que es produirà", s'ha pres la decisió "d'anul·lar tots els serveis".

Pel que fa a la resta de companyies de transport del país que ofereixen línies internacionals, encara no han pres cap decisió al respecte, però també estudien emprendre mesures similars a la d'Autocars Nadal, ha explicat el director de l'Estació Nacional d'Autobusos, Jaume Vidal.