Publicitat
Publicitat

Preparació olímpica d'alçada

Dos equips internacionals de natació trien la piscina del Pas de la Casa per a la seva preparació olímpica

Dos equips internacionals de natació han triat les instal·lacions esportives del Pas de la Casa per tal de fer la seva preparació de cara a les diferents competicions que hauran d'afrontar els propers mesos, entre elles els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de l'estiu del 2016. Es tracta del Club Natació Sant Andreu de Barcelona i del Club Garioch del Regne Unit.

En el cas del club barceloní, tot just acaben d'arribar al Pas de la Casa i s'hi estaran durant tres setmanes. Pel que fa a l'equip anglès, han fet una estada d'un mes sencer a la localitat encampadana i en marxaran a finals d'aquesta setmana.

En els dos casos, els equips disposen de nadadores que estan preparant-se per als Jocs Olímpics que se celebraran a Rio de Janeiro el proper estiu. En aquest sentit, els entrenadors dels dos clubs han posat de manifest els beneficis de poder realitzar aquests importants entrenaments en alçada.

L'entrenador del Club Natació Sant Andreu, Jordi Jou, ha destacat que "el fet de poder treballar 21 dies a 2.100 metres d'alçada aporta uns grans beneficis a nivell fisiològic, i això ens representa una gran millora a l'hora d'afrontar en condicions tota la temporada". "És molt important treballar la part aeròbica, i fer-ho en alçada ens dóna unes condicions òptimes", ha afegit.

Jou també ha posat de manifest la comoditat que els suposa entrenar al Pas de la Casa a nivell de proximitat. "Estar a tres hores de Barcelona ens és molt pràctic, especialment ara que moltes nedadores estan d'exàmens i necessiten pujar i baixar", ha destacat.

Per la seva banda, l'entrenador del Club Garioch, Patrick Milley, també ha destacat els beneficis que els aporta la preparació en alçada. A més, ha afegit que el fet de poder treballar en un entorn "tranquil" com el del Pas de la Casa també està aportant molts beneficis i està rebaixant la pressió de les seves nedadores.

Consolidació del turisme esportiu

Des del Comú d'Encamp, el cònsol menor, Jordi Torres, ha destacat que aquestes estades demostren que "el turisme esportiu s'està consolidant a la parròquia". Ha posat de manifest, a més, que el fet d'acollir equips de natació és doblement beneficiós ja que "realitzen estades llargues", i això té una repercussió positiva en l'economia del Pas de la Casa.

El cònsol menor també ha destacat el fet que en aquestes estades "hi ha primeres espases, com la Hannah Milley, que està entre les deu primeres del món, o joves promeses espanyoles, com la Jèssica Valls.

Torres també s'ha referit a l'anunci del Govern d'habilitar una residència medicoesportiva a l'edifici de Sud Radio, al port d'Envalira. Ha assegurat que serà un molt bon complement a les instal·lacions esportives del Pas de la Casa, "ja que permetran als esportistes pernoctar en alçada". En aquest sentit, el cònsol menor s'ha mostrat esperançat que les obres puguin començar "el més aviat possible".