Preparats per rodar!

Després de molts temps d'espera i gairebé més de dos anys del naixement de la idea, s'ha posat en marxa el primer curs de l'escola d'especialistes a Andorra

Ni Daniel Craig, ni Scarlett Johansson, ni Pierce Brosnan, ni Harrison Ford, ni Angelina Jolie, ni David Janer normalment no graven mai totes les escenes d'acció de les sèries o pel·lícules que protagonitzen. Els dobladors especialistes són els encarregats de posar el seu cos en aquells moments de més risc, persones formades i per poder fer aquesta feina. Després de molts temps d'espera i gairebé més de dos anys del naixement de la idea, entre aquest divendres i aquest dissabte s'ha posat en marxa per primera vegada a Andorra el curs d'especialista professional de cinema i televisió. La proposta, duta a terme per l'Escola d'Especialistes Àngel Plana, es posa en marxa una mica més tard del previst per dificultats amb els tràmits de l'assegurança, però l'evolució del projecte “ha estat molt favorable i estem molt satisfets”, ha exposat el director i coordinador de l'escola andorrana, Gerard Miralles.

Les classes, pensades especialment pels horaris andorrans, estan dividides per mòduls segons temàtiques: foc, lluita escènica, coreografies de baralles, etc. D'aquesta manera l'ensenyança s'impartirà els dijous i divendres de 9 a 14 hores i els dissabtes intensiu durant tot el dia. “Així tothom es podrà treure el curs perquè ens adaptarem a les necessitats”, apunta el director. El curs regular comptarà amb quatre professors i de moment ja hi ha inscrits sis alumnes, cinc nois i una noia. “El màxim de places que volem abastar és d'un total d'onze persones per poder treballar amb més facilitat”. Malgrat que l'escola andorrana no té una seu física, la major part de les classes es faran al 360° extrem, tot i que Miralles apunta que es llogaran els llocs necessaris per poder fer les classes en el lloc més adient. “Muntar un projecte a Andorra té molt potencial perquè els espais naturals són molt propensos”.

L'Escola d'Especialistes Àngel Plana, amb seu a Barcelona i Madrid, també es posa com a objectiu en el primer any de rodatge poder recollir tota la documentació i elements necessaris que els demana el ministeri d'Educació per homologar el curs i convertir-lo en una opció de Formació Professional (FP) de dos anys. “Amb la FP tindríem prop de 3.000 hores per formar els alumnes i aconseguir preparar-los perquè després vagin a Londres, passar la prova i poder-se inscriure dins de la borsa de treball mundial d'especialistes”, ha argumentat Miralles.

Però mentre es camina per objectiu però encara no s'assoleixi, el director ha apuntat que la idea és també poder obrir mòduls extres per als alumnes, no tan encarats en la preparació per poder rodar amb seguretat els moments d'acció, sinó per a la preparació de l'alumne a la vida laboral. Així, Miralles pensa en cursos per passar càstings o per preparar-se proves.