Societat 15/05/2017

Pressupost participatiu: escollir entre 28 propostes

Els ciutadans podran votar les millors idees fins al 9 de juny

Ana
2 min
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres i el director d'Ordenament Territorial, Manel Riera, en la roda de premsa per presentar les propostes acceptades. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaUn cop els ciutadans han dit la seva sobre a quines partides destinar 200.000 euros del pressupost del 2017, el ministeri d’Ordenament Territorial ha presentat aquest dilluns al matí les 28 propostes que a partir de dimarts els ciutadans han de votar. El termini perquè els ciutadans diguin la seva acaba el 9 de juny i el resultat de l’escrutini que es farà posteriorment es farà públic el 15 de juny. Llavors se sabrà quina és la proposta o propostes que es poden tirar endavant amb el pressupost de 200.000 euros disponible.

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha fet un “balanç satisfactori” del procés participatiu, en el qual s’han rebut 161 propostes que finalment han quedat agrupades en 116 i de les quals 88 han estat rebutjades per no complir els requisits marcats. El titular d’Ordenament Territorial ha remarcat que "a la gent li agrada participar" i fer palesos els seus neguits. I ha conclòs que moltes de les propostes siguin "per millorar el país".

La gran majoria de peticions dels ciutadans estan relacionades amb la seguretat a la xarxa viària i amb la millora del paisatge. També n’hi ha hagut moltes, concretament 41, que són de competència comunal, motiu pel qual el ministre d’Ordenament Territorial s’ha compromès a fer-les arribar als respectius comuns.

Per poder escollir la idea que es consideri més adient, els ciutadans podran votar a través de la web www.pressupostparticipatiu.ad o bé dipositant el vot a la urna que estarà ubicada al Servei de Tràmits del Govern. S’executaran les propostes per ordre de puntuació i fins que s’esgoti la dotació pressupostària. Entre les propostes detallades pel director d’Ordenament Territorial, Manel Riera, destaquen, per exemple, més semàfors a la xarxa viària, protecció dels vianants des de la Massana i fins a Arinsal, un pas elevat a la CG2 a la Bartra, millores com codis QR davant els monuments i llocs emblemàtics del país, actuacions al paisatge a la sortida de la boca nord del túnel del Pont Pla i a Sant Romà dels Vilars, i algunes de curioses com “semàfors personalitzats” que servissin per “identificar el país” amb, per exemple, “esquiadors”.

stats