La classe política plora la mort de Ferrer

"Ha marxat la nostra líder, era una gran persona, honesta, fidel i sempre estava pensant en com podia ajudar a la ciutadania i als amics, per ella el dia tenia 26 hores", ha lamentat Minguillón

Després del traspàs de l'exministra i excònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, la classe política del país ha reaccionat consternada a la notícia i ha transmès el màxim condol als familiars i amics, i especialment al fill de Ferrer. Un dels que s'ha expressat amb més resignació ha estat l'actual conseller de Cd'I + Liberals i excònsol menor durant la darrera etapa de Rosa Ferrer al capdavant de l'administració de la capital, Jordi Minguillón, “ha marxat la nostra líder”, ha lamentat. El conseller ha volgut deixar clar que la difunta ha “fet època” i que era una “gran persona, honesta, fidel i sempre estava pensant en com podia ajudar a la ciutadania i als amics, per ella el dia tenia 26 hores”. 

Qui també ha lamentat amb decepció la notícia ha estat el president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i cofundador l'any 2001 amb Ferrer del Partit Socialdemocrata (PS), Jaume Bartumeu. “És una llàstima que la gent marxi tant jove per un càncer i no per sabut és menys complicat de gestionar”. Bartumeu ha posat èmfasi en les idees de progrés que va defensar l'exministra i excònsol quan va estar ocupant càrrecs polítics, sobretot durant l'etapa al Consell General. “Va treballar molt per les polítiques d'igualtat i va promoure iniciatives pels drets cívics”, ha dit. El president d'SDP ha puntualitzat que Ferrer també va abanderar la lluita de la dona per ocupar càrrecs importants i transcendentals pel país i va “predicar amb l'exemple”. Una valoració similar ha fet el president actual del PS, Pere López, que ha reconegut la seva gran tasca pel que fa a la creació del Partit Socialdemocrata i ha reconegut que era "una dona que encara tenia moltes coses a dir i a fer, per això la pèrdua encara és més gran".

L'actual cònsol major d'Andorra la Vella i successora al càrrec després de l'etapa de Ferrer, Conxita Marsol, ha ressaltat que ha estat una de les dones polítiques més implicades amb Andorra “amb vocació de servei públic”, i ha lamentat que “és un dia molt trist per la parròquia i el país”. Pel que fa a la tasca que va desenvolupar durant l'etapa al capdavant del comú de la capital, Marsol ha volgut recordar que Ferrer va coincidir amb una forta crisi econòmica, i els mandats es van caracteritzar per la reducció gradual del deute comunal. L'actual cònsol ha destacat l'adquisició de l’Hostal Calones per habilitar-hi pisos socials per a la gent gran i el menjador social, així com la posada en funcionament l’alberg de la Comella, els pisos per a joves de Jovial i la inauguració de les noves dependències comunals a la plaça Lídia Armengol. Les banderes dels edificis del comú d’Andorra la Vella onejaran a mig pal per expressar el dol per la mort de l’ex-cònsol major.

Un dels que també s'ha referit a la tasca que va fer com a política dona ha estat l'actual síndic general, Vicenç Mateu, que ha destacat que “va ser una defensora del paper de la dona, potser sense saber-ho, i això ha servit com a exemple i model a seguir”. Mateu també ha afegit que era una persona compromesa al cent per cent amb els seus ideals, “els valors socials i republicans que havia viscut a casa eren vitals per ella”.

També va ser una persona molt important per l'exconsellera de Cultura i Participació Ciutadana durant el segon mandant de Ferrer, Meritxell Rabadà. “Va ser la meva mare política i li estic molt agraïda per l'oportunitat que em va donar”. Malgrat que al final la relació política va acabar distanciant-se, Rabadà ha apuntat que a la corporació d'Andorra la Vella “és com una família i a vegades la convivència es fa difícil”. Per l'exconsellera, Ferrer era una dona molt lluitadora i que lluitava amb cor i ànima pels seus ideals. “Estiguessis d'acord o no amb el que pensava, necessitem més polítics com ella”, ha conclòs.