Projecte d’Interès Nacional pel pati de l’escola andorrana de primera ensenyança d’Encamp

En total es disposarà d’un terreny de 1.160,48 m2 per construir l'ampliació del centre

El consell de ministres ha aprovat, aquest dimecres, la declaració com a Projecte d’Interès Nacional del projecte de construcció d’un pati per a l’escola andorrana de primera ensenyança El Pedral d'Encamp.

L’ampliació de l’escola per aconseguir el pati es durà a terme en dues fases: la primer, de caràcter urgent, es construirà a la parcel·la de terreny de 666,16 m2 comprada amb aquesta finalitat. La segona fase, que es farà més endavant, ocuparà –mitjançant els procediments legals o convenis entre administracions públiques escaients– l’espai de cessió per a equipaments públics de la unitat d’actuació 'Pedral de baix' d’uns 494 m2, a situar adossat a la façana posterior de l’escola.

Així doncs, en total es disposarà d’un terreny de 1.160,48 m2 per construir una ampliació de l’escola que estarà destinada principalment a pati, amb algunes dependències annexes de serveis i instal·lacions tècniques en soterrani.

La construcció del pati és una ampliació del centre escolar, i com a tal s’emmarca en els requisits per ser definit com a Projecte d’Interès Nacional establerts a la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme, ja que està centrat en la dotació de serveis de caràcter educatiu.

Així, el Govern ha considerat que el projecte pot ser declarat d’Interès Nacional ja que la finalitat, tipologia i característiques s’ajusten als requisits establerts a la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme. A més, el Govern va sol·licitar, el 6 de desembre, l’informe preceptiu i no vinculant al comú d’Encamp, com a únic comú concernit, i en no haver-lo rebut en el termini establert s’entén que el comú opta per no efectuar cap observació al projecte.

L’adquisició del terreny i la futura construcció del pati es fan necessàries després que durant molts anys l’escola hagi disposat d’un terreny arrendat com a pati. El 2016 el propietari del terreny va informar que no volia renovar l’arrendament i, per tant, es fa necessari adaptar aquest nou espai.

Etiquetes