Prop de 200 corredors participen en la sisena edició de la Travessa transfronterera

Han sortit de Sant Julià de Lòria i després de 31,1 km han finalitzat la cursa davant del Palau d’Esports de la Seu d'Urgell

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha estat aquest migdia el punt d’arribada de la 6a edició de la Travessa transfronterera que aquest any ha sortit des de la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria en direcció a la Seu d'Urgell. Els prop de 200 corredors han completat un recorregut de 31,1 quilòmetres,1.896 metres de desnivell positiu acumulat i 2.103 metres de negatiu. Un cop han passat pel centre de la parròquia, els corredors han seguit el camí de Retrobament, han passat per Aixirivall, Auvinyà, Naturlàndia, Bescaran, Estamariu, Llirt, per finalitzar a la capital alt urgellenca.

El podi de la cursa ha estat, en categoria masculina sènior, en primer lloc, Martí Lázaro, amb un temps de 2 hores 57’ 25’’, seguit de Carlos Fernández, amb 2 hores 57’ 36’’, i en tercer lloc, Jordi Gallego, amb un temps de 3 hores 07’ 24’’. En categoria femenina sènior, el podi d’aquesta travessa l’han fet Maria Bastida, en primer lloc, amb un temps de 4 hores 14’ 48’’; Laia Martínez, en segona posició, amb un temps de  4 hores 19’ 54’’; i el tercer lloc ha estat per Alicia Ruiz, amb 4 hores 45’ 03’’.   

En categoria veteranes, el podi l’han fet en primer lloc Roser Español amb un temps de 3 hores 38’52’’; seguida en segona posició per Anna Feliubaladó, amb 4 hores 19’ 02’’; i el tercer lloc al podi ha estat per Sònia Carrillo, amb 4 hores 40’17’’. 

En categoria veterans, el primer classificat ha estat Josep Cuadrat, amb un temps de 2 hores 54’48’’; en segon lloc, Lluís Solans, amb 3 hores 34’19’’; i en tercer lloc, Rubèn Caminal, amb un temps de 3 hores 37’54’’. En categoria màster femení, la guanyadora de la cursa ha estat Maria Betriu, mentre que en categoria màster masculina la cursa l’ha guanyat Jesús Bellón. 

La cursa també ha premiat els primers corredors en assolir la part més alta del recorregut, situat a la zona de Naturlàndia. Els millors escaladors han estat en la categoria masculina Josep Cuadrat, i en la femenina, Roser Español. En categoria júnior, els dos corredors que han realitzat la Transfronterera, el primer lloc l’ha fet Josep Miret (3 hores 08’15’’), mentre que el segon classificat ha estat Sergi Caballero (3 hores 50’ 05’’). 

En categoria xics, amb un recorregut de 14,9 quilòmetres, 462 metres de desnivell positiu, 1.089 metres negatiu, i que ha sortit de Bescaran, el podi l’han completat Adrià Regada, Nil Cardona, Joan Josep Vergés i Roger Turné.  

Els guardons han estat lliurats per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Isidor Alberich, mentre que per part laurediana, hi han participat Meritxell Teruel, consellera de Turisme, Francesca Barbero, consellera de Social, i Pere Pràxedes, conseller d’Esports del comú de Sant Julià de Lòria.