Publicitat
Publicitat

Prop de 40 noves places d'aparcament a l'avinguda de Santa Coloma

El Comú d'Andorra la Vella signa un conveni de lloguer que permetrà habilitar una nova àrea d'aparcament de rotació a la zona

L'avinguda de Santa Coloma disposarà d'una nova àrea d'aparcament de rotació amb capacitat per a una quarantena de vehicles. Serà possible gràcies a l'acord al qual han arribat el Comú d'Andorra la Vella i la família Giberga, propietària del terreny. Aquest dijous s'ha oficialitzat la signatura del contracte de lloguer entre el cònsol major, Jordi Minguillón, i els germans Font Barés, en representació de la família. Està previst que el nou aparcament entri en funcionament al llarg d'aquest mateix mes de juny.

Minguillón ha destacat la importància d'habilitar una nova zona d'aparcament a l'avinguda de Santa Coloma, ja que "fa molts anys que aquella zona reivindicava un aparcament, però a causa de l'orografia era impossible fer-ho". Tot i això, l'enderroc dels edificis que hi havia al solar afectat, i aquest posterior conveni, han permès habilitar aquest espai de 1.116 metres quadrats.

El cònsol major ha explicat que "l'objectiu és fer-lo pàrquing de rotació perquè el comerç es reactivi i ja no sigui una excusa el fet que no es pugui aparcar per poder-hi fer qualsevol tipus d'activitat". Pel que fa a l'entrada en funcionament del nou espai, Minguillón ha assegurat que "ens falta poca cosa per fer i penso que en quinze dies podria estar a punt".

L'accés a l'aparcament serà a través d'una rampa de doble sentit per l'avinguda de Santa Coloma. Tot i això, l'obra també permetrà reordenar el carrer de Prada Motxilla, que tanca el solar per la part inferior. Abans de les obres, el terreny envaïa part del carrer i impedia que fos de doble sentit en tot el tram que hi ha davant el Lycée Comte de Foix.

Ara, el carrer podrà recuperar el doble sentit, i Minguillón ha celebrat que aquest fet permetrà guanyar seguretat. Un aspecte molt important, tenint en compte la proximitat del centre escolar.

Per la seva banda, els germans Font Barés, també s'han mostrat satisfets d'haver pogut arribar a aquest acord, i han insistit en la necessitat que la zona de l'avinguda de Santa Coloma es dotés d'una zona d'aparcament.

Les obres del reguer de Santa Coloma, a punt de ser adjudicades

D'altra banda, Minguillon també ha donat a conèixer que en la sessió de Comú de la setmana que ve ja s'adjudicaran les obres del reguer de Santa Coloma. Aquest fet ha de permetre una millora en la canalització de l'aigua a la zona i, per tant, ha d'evitar problemes d'inundacions quan plou molt.