Prop d'11.500 euros mensuals pel gerent d'Andorra Turisme

Entre el mateix Betim Budzaku i el president del consell d'administració, el ministre Francesc Camp, s'han gastat el darrer any més de 10 mil euros anuals per dietes i desplaçaments

El gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, va cobrar l'any passat un total de 139.037 euros en concepte de sou pel càrrec que ocupa, el que equival a prop d'11.500 euros mensuals bruts. Entre aquests més d'onze mil euros també hi ha comptabilitzats una prima de 31.746 euros bruts per als objectius acomplerts durant l'any passat. En total, una xifra molt semblant a la retribució rebuda el 2016, moment que es va incrementar en més de 10 mil euros anuals respecte al 2015 degut a l'aixecament de la retallada salarial aplicada pel Govern en anys anteriors. Així ho ha comunicat l'executiu en resposta a preguntes formulades pel conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi.

Segons les mateixes dades, l'any passat Budzaku i el president d'Andorra Turisme, el també ministre de Turisme, Francesc Camp, es van gastar més de 10 mil euros en concepte de dietes i desplaçaments. Concretament el gerent va fer una despesa de 9.989 euros i el president poc més de 300 euros. Tot i això, en la resposta també es destaca que durant el 2010 i 2011, quan governava el PS, les retribucions per dietes i desplaçaments per l'aleshores gerent de l'entitat, Àlex Andres, s'havien elevat fins als gairebé 30.000 euros cada any. També es recorda que les despeses de dietes i desplaçaments generades per Budzaku mai han estat superiors als 17.000 euros de l'any 2013.

En la documentació entregada també s'especifica que l'actual gener d'Andorra Turisme va complir més enllà dels objectius previstos tant el 2016 i el 2017 i que el 2015 es va quedar amb un percentatge d'acompliment del 96%. Unes fites que li han suposat un suplement salaria, com ja s'ha especificat anteriorment. De fet, a finals de juny d'enguany ja se li ha entregat la mateixa quantitat de 31.746 euros bruts en concepte d'objectius assolits que el 2017. Precisament aquest darrer punt fa sospitar a Naudi, que ha assenyalat que hi ha objectius que són justificatius per legitimar el que es cobra. "Són retribucions no apropiades pels resultats obtinguts i no ens estranya que l'estadística a nivell de visitants, el sector hoteler o el comerç no vegin reflectits en els seus balanços aquests objectius que tan magnànimament es retribueixen", ha etzibat Naudi. Les respostes que li ha donat l'executiu fan corroborar al conseller general d'SDP que hi ha una sèrie d'objectius que no se sustenten.