Prop de 30 padrins participen en la caminada per a la gent gran

L'objectiu de la trobada ha estat conscienciar al col·lectiu de la necessitat de practicar exercici físic

Amb motiu del Dia mundial de l'activitat física, prop de 30 padrins han participat aquest divendres al matí en la caminada per a la gent gran adreçada a majors de 60 anys i que han organitzat conjuntament el comú de Sant Julià de Lòria i el Servei Andorra d'Atenció Sanitària (SAAS). L'objectiu de la trobada ha estat conscienciar al col·lectiu de la necessitat de practicar exercici físic per adquirir o consolidar hàbits i estils de vida saludables així com prevenir malalties. Per això, abans de començar i un cop acabada la marxa, infermeres del centre d’atenció primària de la parròquia han pres les constants a tots els participants: freqüència cardíaca, índex de glucèmia i tensió.

La consellera de Social del comú lauredià, Francesca Barbero, ha valorat positivament l'activitat i la participació i ha apuntat que la idea és que “els padrins es moguin i puguin tenir un envelliment més saludable”.  La caminada popular ha sortit de la plaça de la Germandat i ha transcorregut pels següents carrers: les Arades, pont de Fontaneda, font dels Cóms, carrer Doctor Palau i plaça de la Germandat. Al llarg de tota la marxa, els participants han estat acompanyats per infermeres del CAP i un monitor del centre esportiu que s'ha encarregat de dirigir l’escalfament previ i els estiraments finals. 

Per completar la diada, a la tarda i a partir de dos quarts de cinc, la Llar de Lòria acollirà un taller sota el títol 'Em jubilo, i ara què?', a càrrec de la doctora i metgessa de capçalera Noemí Moliné.