Prop de 100 participants de 21 països en el congrés i assemblea general de l'Ombudsman

El lema de la trobada, que se celebra a Andorra la Vella fins dijous, és 'Per un habitatge digne'

Aquest dilluns han començat a arribar a Andorra els prop de cent participants en representació dels 21 països que prendran part activa en el XXIII Congrés i assemblea general de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman (FIO), que tindrà lloc a Andorra la Vella entre els dies 20 i 22 de novembre. El lema d’aquesta trobada és 'Per un habitatge digne'.

La primera jornada de treball (dimarts 20 de novembre) estarà dedicada a posar en comú la tasca de les seves quatre grans àrees d’acció: dones, infància, comunicació i migracions. Quatre taules de treball que analitzaran i posaran en comú els problemes de l’habitatge des de cadascuna de les àrees en què es distribueix la tasca de la FIO.

L’endemà, dia 21, se celebrarà el XXIIIè Congrés de l’entitat, en què, entre altres qüestions, es tractarà la problemàtica de l’accés a l’habitatge des de la perspectiva europea i americana, la situació dels desplaçats arreu del món, així com el paper que han de jugar els Ombudsman davant aquesta situació.

A la jornada inaugural intervindran la presidenta de la FIO, el raonador del ciutadà i el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot. Entre les sessions de la jornada hi haurà les intervencions de l’ex-director executiu d'Hàbitat, Joan Clos, i del filòsof Javier de Lucas, que oferirà la conferència de clausura del congrés amb el títol 'El dret a l'habitatge en el marc dels ODS'.

Finalment, el 22 de novembre, tindrà lloc l’assemblea general de l’entitat, presidida per la Procuradora del Ciutadà de Puerto Rico, i presidenta de la FIO, Iris Miriam Ruiz Class.