Societat 11/12/2017

Pròxim objectiu: unir Pal i Arinsal per pista

Vallnord inaugura l'edifici del coll de la Botella, que ha de convertir la zona en punt estratègic de l'estació, amb restaurant, zona de venda de forfets i escola d’esquí

C. G.
2 min
La inauguració de l'edifici de serveis del Coll de la Botella. / C.G.

Coll de la Botella"El coll de la Botella s’ho mereix". Així ha justificat el cònsol major de la Massana i president del consell d’administració d’Emap, David Baró, la construcció del nou edifici de serveis a la zona, el qual ha suposat una inversió comunal de 2,3 milions d’euros (a partir d'excedents, sense generar endeutament). La idea és que el coll de la Botella sigui nova entrada estratègica a l’estació, per descongestionar la Caubella. El nou edifici, de 1.600 metres quadrats, compta amb dues plantes, amb restaurants, taller i zona de compra de forfets. L’any vinent acollirà també una escola d’esquí i en un futur també s’hi vol fer guarderia, ha informat Baró. Tot plegat, una instal·lació preparada per fer augmentar el nombre d’esquiadors que fins ara optaven per aquesta entrada per accedir al sector. I preparada també per al gran objectiu que hauria de ser una realitat a mitjà termini: poder anar de Pal a Arinsal amb els esquís posats. És a dir, unir els dos sectors per una pista d’esquí. Precisament aquesta futura pista sortirà des de l’edifici de serveis.

La instal·lació ha quedat inaugurada aquest dilluns al migdia, sota una jornada hivernal de neu, i amb la presència de bona part de l’esfera política del país. Esfera present i també passada, ja que el comú ha volgut convidar a excònsols de la parròquia, tenint en compte que ells també han contribuït a que el creixement de Pal-Arinsal hagi estat “imparable” els darrers 35 anys. De fet, aquest dilluns també s’han celebrat l'efemèride dels primers 35 anys de l’estació. Va ser un desembre de 1982, després "d’uns dies complicats" marcats pels grans aiguats que va patir Andorra, ha recordat el cònsol.

Les obres de l'edifici s'han fet en un "temps rècord" de sis mesos per poder estar operatiu pel pont de la Puríssima, ha recalcat el cònsol, i representen el projecte més important del pla estratègic de Pal-Arinsal. Baró ha recordat que el pla va ser aprovat per unanimitat i que va ser acceptat en reunió de poble. Es tracta d'una estació pública "100% del poble de la Massana", ha defensat. Una estació on s'hi han invertit més de 135 milions aquests 35 anys i que aporta 110 milions a l'economia del país.

Per la seva part, el cap de Govern, Toni Martí, ha celebrat que a Andorra es tirin endavant projectes d'aquestes dimensions i en només sis mesos. "Demostra que a Andorra, quan es vol es pot", ha manifestat.

stats