Publicitat
Publicitat

Pujadas: "Els Cierco no estan exonerats"

Insisteix que la batlle determina que "de moment" no hi ha elements per al seu processament

L'advocat del Govern en l'afer BPA, Manuel Pujadas, ha posat en relleu que els germans Cierco, i les altres set persones que en l'aute que ha dictat aquest dilluns la batlle Canòlic Mingorance no han estat processades "no han estat exonerades" ja que "de moment" es determina que no hi ha els elements suficients per al seu processament, però insisteix que continuen sent inculpats i que podrien ser processats tant en aquesta causa de la qual s'ha dictat aquest dilluns l'aute, la del blanqueig en el cas Emperador, com en qualsevol de les onze causes penals que hi ha obertes en aquest afer. Pujadas diu que estan "satisfets" per aquest aute i de com ha actuat la batlle.

El lletrat del Govern ha exposat que considera "molt greu" que en un país petit com Andorra hi hagi una causa en la qual un total de 24 persones han estat processades per blanqueig de diners i en destaca la transcendència social. Ha insistit, però, que es tracta de processaments i no de condemnes i que la batlle ha considerat un seguit d'indicis que l'han portat a determinar que aquestes persones siguin jutjades. Pel que fa als germans Cierco i les altres set persones que no han estat processades, Pujadas destaca que el que diu la batlle és que "en l'estadi actual" no hi ha elements suficients per al processament i que ara podria ser que el Tribunal de Corts els processés o dictaminés l'arxiu definitiu de la causa. "Els indicis no són suficients ara mateix però ja veurem què passa", ha remarcat Pujadas, recordant que l'Executiu va demanar que compareguessin per declarar i que va ser la batlle la que els va citar com a inculpats.

Pujadas també ha destacat que arran de la declaració d'Higini Cierco, la batlle també ha decidit obrir una causa separada per a la investigació de les acusacions per amenaces contra les autoritats espanyoles i que també s'ha donat trasllat d'aquesta declaració a la batlle que instrueix la causa en el cas Pujol per revelació de secret bancari, ja que de les declaracions de Cierco es deriva que va ser ell i Joan Pau Miquel qui van facilitar les dades sobre que els Pujol "tenien més de quatre milions al banc", i això podria ser "constitutiu de delicte".