Publicitat
Publicitat

La Purito allarga dos dies la Festa Major d'Encamp

La celebració de la prova ciclista permetrà organitzar activitats paral·leles en el marc de la festa, que tindrà lloc del 13 al 16 d'agost amb el Crash Car a Grau Roig com a plat fort

Del 13 al 16 d'agost Encamp celebrarà la seva Festa Major, que enguany s'ha allargat dos dies per davant per poder coincidir amb la Purito i programar activitats complementàries a la cursa, com un espectacle de bicicletes previst pel diumenge a les 12 del migdia. L'acte més rellevant serà com sempre el Crash Car, que se celebrarà el dilluns a la tarda a Grau Roig. L'espectacle, que té gairebé 30 anys d'història i que és únic a la zona, atraurà entre 40 i 50 participants, no només del país sinó també de fora. Així ho ha indicat el responsable de la festa, Àlex Arnó, que ha destacat que s'esperen conductors d'indrets com Barcelona o Saragossa. Es tracta d'una activitat que cada any ha anat creixent, plenament consolidada i, "tot i que pugui semblar un descontrol, està perfectament reglamentada i per sort mai ningú no s'ha fet mal".

Durant quatre dies, la localitat viurà una festa plena d'actes, que començaran divendres a les 11 del matí amb les activitats infantils del Junglepark, a la plaça dels Arínsols, i que continuarà a la tarda fins a les vuit del vespre. A la nit, hi haurà un sopar per al jovent i un ball de nit amb grups de versions i una disco mòbil per continuar fins a la matinada.  L'endemà, diumenge, a més del Junglepark matí i tarda, se celebrarà un espectacle amb la bicicleta com a protagonista a la plaça dels Arínsols, en un acte emmarcat en la celebració paral·lela de la Purito. A la nit, es podrà gaudir altre cop dels grups de versions i de la disco mòbil. 

Dilluns arrencarà amb un campionat de pesca i a les 10 hores, se celebrarà una altra de les activitats amb la bicicleta com a protagonista: el campionat d'Andorra de ciclisme infantil, que tindrà lloc al Prat Gran. A migdia, se celebrarà la Missa de la Mare de Déu, a l'església de Santa Eulàlia. A la tarda, arribarà el plat fort de la festa encampadana: el Crash Car, que arrencarà a les 16 hores a Grau Roig, i que espera una cinquantena de participants, tant del país con forans. La tarda també estarà ocupada per activitats tradicionals, com una ballada de sardanes, a la plaça dels Arínsols, i un repic de campanes a l'església. Seguint amb la tradició a la nit es podrà gaudir d'un ball amb orquestra al Prat Gran. Ja a mitjanit, per als més joves, una nova sessió de disco mòbil. 

Dimarts, dia 16, els jocs agafaran protagonisme: hi haurà tornejos de botifarra, tennis taula i petanca. No faltarà tampoc la tradició amb la celebració de la Missa de Sant Roc, a migdia i del dinar popular de germanor. Els més petits tenen una cita obligada a la tarda amb l'esperada festa de l'escuma, que tindrà lloc a la plaça dels Arínsols. Després del també tradicional ball de tarda es podrà gaudir dels focs d'artifici de fi de festa a la carretera de les Riberaigües. Un ball de nit posarà fi als quatre dies de gresca i germanor a la localitat.