Publicitat
Publicitat

Quatre grups de recerca es reparteixen els ajuts complementaris al POCTEFA

Els projectes se centren en el canvi climàtic i estan liderats per BOMOSA i el CENMA

El Govern ha presentat la resolució de la convocatòria d'ajuts complementaris al programa POCTEFA, a la qual es van presentar vuit projectes, tot i que quatre han estat descartats perquè no complien un dels principals requisits com és haver estat escollit per ser finançat pel programa europeu.

Així doncs, la dotació de 100.000 euros serà repartida entre el projecte 'ECTOPYR-Els ectoterms pirinencs enfront del canvi climàtic', liderat per BOMOSA, que rebrà 20.500 euros (el 100% de la quantitat sol·licitada). 'CLIM'PY-Caracterització de l'evolució del clima i provisió d'informació per a l'adaptació als Pirineus', liderat pel CENMA-IEA, rebrà els 46.220 euros que havia sol·licitat. 'FLORAPYR-Mantenir i desenvolupar les bases del coneixement sobre la flora dels Pirineus i els indicadors de seguiment relacionats amb el canvi climàtic', també liderat pel CENMA-IEA, rebrà 21.964,80 euros, el 57% del sol·licitat. I finalment, el projecte 'CANOPEE-Canvi climàtic i adaptació dels boscos del Pirineu' del CENMA-IEA, rebrà una quantitat d'11.315,20 euros, el 58% del sol·licitat.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha celebrat que els quatre projectes seleccionats estiguin relacionats amb el canvi climàtic perquè “s'ha demostrat que la societat andorrana ha detectat el problema que suposa, sobretot en les zones de muntanya”. A més, Jover s'ha mostrat convençut que és necessari generar informació pròpia per afrontar millor aquest repte de futur.

En aquest sentit, el ministre ha posat en relleu l'aposta del Govern per la recerca perquè “considerem que així podem afrontar amb més garanties els reptes que se'ns presenten com a societat i perquè és una peça més de diversificació de l'economia que impulsem des del Govern”. Durant el 2016 s'invertiran 227.300 euros en recerca, “un màxim històric”.