Què fem a l'estiu? Esquiar a Tristaina

Vuitanta-tres dies després de tancar l'estació, encara hi ha qui no s'ha cansat de calçar-se uns esquís i fer unes baixadetes per Arcalís

Marc Benazet i Sergi Riba són uns impacients. O és que ningú els ha avisat que fa 83 dies que l'estació d'Ordino Arcalís està tancada. Mentre bona part de la gent desconnecta a la platja, fa turisme per grans ciutats o senzillament gaudeix del bon temps a una terrassa, ells dos han decidit que on millor s'està a l'estiu és esquiant. Sí, esquiant. Encara hi ha neu a Arcalís, sigui per les congestes o per acumulacions que es resisteixen a marxar dels importants gruixos que s'han registrat aquest hivern.

Aquest diumenge, 22 de juliol, Benazet i Riba van decidir calçar-se uns esquís i provar un descens per una zona del glaciar de Tristaina. I el resultat ha quedat enregistrat en un vídeo penjat a les xarxes socials, de més d'un minut de durada. Fins i tot deixen traces.

En una entrevista publicada també aquesta cap de setmana a l'ARA Andorra, el director d'Ordino Arcalís, Xabier Ajona, explicava que un dels objectius marcats en un futur proper és el d'allargar la temporada d'hivern de l'estació, tant pel principi com pel final. Segur que Riba i Benazet donen suport a aquesta iniciativa. Tot i que si finalment no s'acaba fent, ells no tenen massa problemes en mantenir viu l'esperit de l'hivern el més temps de l'any possible.