Queixes en relació al transport públic en les hores puntes escolars

Dallerès recalca que s'intentarà solucionar la problemàtica de manera immediata i no considera que calgui reforçar el servei

El servei de transport públic a Andorra genera algunes queixes i recels per la manca d'autobusos en hora punta, sobretot durant l'entrada i sortida dels escolars. Així ho han fet saber diverses persones a través de les xarxes socials on destaquen que alguns busos de la Cooperativa Interurbana no s'aturen a les parades previstes. Una de les demandants ha publicat un vídeo on es veu com el bus va ple fins a la bandera i no es pot aturar a les parades previstes, a les 7.15 hores del matí. “Cada matí hem de passar una odissea per portar els nens a l'escola”, reclama en el cometari a les xarxes.

Malgrat que aquest vídeo és una mostra fefaent del que pateixen molts usuaris, el president de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, ha recordat en declaracions a l'ARA Andorra que en aquest punt de la CG2 no hi ha cap parada prevista de la línia regular de busos, sinó que hi ha una parada del bus comunal. Tot i això, ha argumentat que quan el bus va ple des d'Encamp es desvia i canvia la ruta per anar “directament a les escoles”. Amb aquesta explicació, però, no es dona resposta a totes aquelles persones que esperen a la parada que els correspon i on el bus ja no arriba perquè ha canviat la ruta perquè va ple.

En referència a les queixes puntuals i al cas del vídeo, Dallerès ha assegurat que s'està analitzant la situació i que una de les solucions passa perquè aquests usuaris vagin a la parada que els correspon, que està situada a aproximadament 200 metres a l'avinguda del Pont de la Tosca. Tot i això, el president ha apuntat que s'està estudiant la possibilitat que si encara hi pot cabre algun usuari més, l'autobús s'aturarà i els recollirà en aquest punt que actualment esperen. “Confiem que aquest dijous ja podrà estar resolt”, ha apuntat.

Però més enllà d'aquest cas, la mateixa denunciant recalca que alguns busos “paren on els sembla”, que a la sortida dels escolars a la tarda provoca, també, que el servei no sigui complert i que un cop el vehicle va ple ja no dona servei a les següents parades. Una situació que s'explica perquè els estudiants a partir d'una edat ja no poden agafar el bus escolar i tenen accés al bus lliure, que col·lapsa el servei. En relació a aquestes demandes i preguntat per si calia reforçar el servei en hora punta, Dallerès ha reconegut que quan comencen els col·legis hi ha desajustos i que dels “2.600 nens que portem sempre hi una petita disfunció”.

Visita al raonador del ciutadà

Per tal de fer escoltar encara més la seva veu, la denunciant de la situació ha animat a tots aquells usuaris que pateixen alguna mancança o problemàtica en el servei facin una reclamació a través de la pàgina web del Govern. “No pot ser que deixin a la gent tirada, que posin més mitjans i es posin les piles”, ha reclamat i ha recordat que “com més queixes arribin més s'aconseguirà avançar”. En aquest sentit, també ha concertat una visita amb el raonador del ciutadà per aquest dijous a les dotze del migdia.