Publicitat
Publicitat

Rascagneres serà el president de la CASS

El Govern nomena Jean-Michel Rascagneres i Vladimir Fernández com a nous membres del Consell d'Administració de la CASS i proposarà el primer com a president de l'ens públic

El Govern ha nomenat Jean-Michel Rascagneres i Vladimir Fernández com a nous membres del Consell d’Administració de la CASS. Ho ha anunciat el ministre portaveu, Jordi Cinca, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres, on també ha afegit que Rascagneres serà proposat com a president de l’ens. Els nous membres s’hi incorporaran a partir de l’1 de novembre, en substitució de Laura Pujal i Antoni Bisbal. Albert Pla i Josep Delgado continuaran formant-ne part.

Jean-Michel Rascagneres és conegut per ser l’advocat de la família Pujol a Andorra i candidat suplent a la llista territorial de Demòcrates per Andorra a Encamp en les darreres eleccions generals. Es va llicenciar en Dret amb menció en Dret Privat i Dret Públic per les Universitats de Perpinyà i de Grenoble. Té un diploma de postgrau d’Estudis Andorrans especialitzat en Dret Privat per la Universitat de Perpinyà i format a l’Escola Nacional de la Magistratura.

Entre d’altres càrrecs, Rascagneres va ser membre del Comitè de Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa entre el 2004 i el 2012, degà del Col·legi d’Advocats d’Andorra, entre el 2008 i el 2012, corresponsal a Andorra del Comitè Internacional de Penalistes francòfons des del 2012, i des del 2012 és president de l’Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals d’Andorra, segons ha detallat el Govern mitjançant un comunicat.

Vladimir Fernández, per la seva banda, és soci fundador d’una assessoria privada. Es va llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses pel Centre Docent d’Ensenyança Superior Abat Oliba (Universitat de Barcelona), i té un postgrau en Auditoria i Especialista en Comptabilitat per la Universitat d’Alcalá de Henares. Actualment desenvolupa la seva feina com secretari i col·legiat del Col·legi d’Economistes d’Andorra i té experiència en diversos organismes públics, com la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, la Universitat d’Andorra, el Departament de Tributs i Fronteres, la Unitat de Prevenció de blanqueig de la Policia i el Ministeri de Finances.

El Consell d’Administració de la CASS està format pels quatre representants del Govern; els representants dels assalariats i assimilats, David Fernández i Mireia Ramos; el representant dels pensionistes, Lluís Samper; i el representant dels empresaris i treballadors per compte propi, Jordi Galobardas, que van ser elegits en les eleccions celebrades el 25 de juny de 2014. El Govern ha proposat Rascagneres com a president i ara haurà de ser ratificat pel Consell d’Administració.