Publicitat
Publicitat

Rècord en la convocatòria del pla Renova

Les 99 sol·licituds representen un 6,5% més que les rebudes en el mateix període de l'any passat

La convocatòria 2017 del programa Renova d’ajuts per a la millora del parc immobiliari, l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables ha rebut fins al mes de juliol un total de 99 sol·licituds, sent aquest registre en aquestes dates “el millor de tota la història del programa”, tal com destaquen els responsables. De fet, aquest volum representa un 6,5% més que en el mateix període de l’any passat.

Les actuacions en matèria d’eficiència energètica segueixen representant, en aquesta convocatòria com en les anteriors, el gruix de les peticions (un 86%). Si se sumen aquelles accions centrades en les energies renovables, el percentatge total és del 89%.

La suma total dels pressupostos per dur a terme les obres presentades pels sol·licitants ascendeix a 2.127.698 euros i, concretament, l’import sol·licitat al Govern és de 255.878 euros. En relació a l’aval de préstecs, l’import demanat ascendeix a 409.300 euros. Pel que fa a les sol·licituds que no van poder ser ateses durant la convocatòria 2016 i que han estat reconduïdes, cal destacar que suposen una resolució favorable per a l’aval de 226.586 euros.

Precisament, des de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic es recorda que la convocatòria d’aquest any preveu la possibilitat d’atendre aquelles sol·licituds que no van poder ser considerades en la del 2016 arran de la finalització del pressupost disponible. En aquest sentit, de les 42 demandes que no van poder ser ateses durant l'any passat, 25 han estat valorades favorablement a càrrec del pressupost 2017 i tenint en compte els criteris de la convocatòria d’enguany.

La convocatòria de l’any passat es va tancar amb 230 sol·licituds que van superar el milió d’euros que havia previst el Govern per a l’ajuda. Per a la convocatòria d’aquest any l’import disponible és d’1,5 milions.