De Redbull a Brotxeta

La policia ha decidit canviar el nom de l'operació contra el narcopís del centre de la capital

La desarticulació d'un narcopís al centre de la capital per part del Cos de Policia sota la direcció de la secció d'instrucció especialitzada, coneguda com a operació Redbull, ha estat rebatejada amb el nom d'operació Brotxeta. Així ho ha fet saber la policia mitjançant un comunicat a través de la seva pàgina web.

Un cop passats a disposició judicial els cinc detinguts en el marc del que ara és l'operació Brotxeta i després de les corresponents declaracions per part dels imputats, la batlle instructora ha ordenat finalment el processament i la presó provisional sense fiança per, entre d'altres, presumptes delictes majors de cessió de droga tòxica a menors d'edat, de proporció il·lícita de droga a persona major d'edat, de cessió de droga tòxica en centre d'esbarjo i els delictes menors de consum de droga tòxica.

Els fets van començar el dijous 16 de gener amb la detenció de dues persones residents de 22 i 23 anys per facilitar el consum d'estupefaents, sobretot a menors d'edat. Als acusats se'ls va imputar els presumptes delictes d'inducció a menors d'edat a l'abandonament de la llar familiar, subministrament il·lícit de droga, i cessió i consum d'estupefaents. Posteriorment, aquest dimarts es van efectuar tres detencions més en el marc de l'operació, en aquest cas un home de 27 anys i dos de 47 anys (tots residents) que van donar la banda per desarticulada.