Reforç escolar durant el mes de juliol

La proposta, que arrenca aquest dilluns, es duu a terme amb 162 alumnes i 78 docents inscrits

Aquest dilluns arrenca el projecte de reforç escolar que s’allargarà durant el mes de juliol i en el qual hi prendran part un total de 162 alumnes i 78 docents. Es tracta d’una proposta que va sorgir a iniciativa dels mestres i a la qual el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha donat suport sobretot pel que fa a la part organitzativa. Els alumnes podran anar cada dia un màxim d’una hora diària i els docents podran organitzar el temps que han posat a disposició de la manera que vulguin.

Tal com destaca la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, “bàsicament els alumnes que s’han inscrit són de primer i segon cicle”, és a dir, infants d’entre sis i deu anys. “M’alegra que sigui així”, destaca la titular d’Educació, afegint que aquest fet demostra que “s’ha entès força la finalitat d’aquest reforç”. I és que la idea fonamental és donar suport a infants en qüestions com la lecto-escriptura, la comprensió lectora o el raonament matemàtic en català i francès. En aquest sentit, Vilarrubla destaca que “en aquestes edats és molt important” que els infants aprenguin a llegir i escriure bé, i també a entendre i expressar-se correctament, perquè la seva escolaritat tingui èxit.

D’aquesta manera, la part de llengua és la que concentra la major demanda de reforç, si bé també hi ha famílies que han sol·licitat que hi hagi un suport en la part matemàtica. La titular d’Educació destaca que les famílies han estat aconsellades pels docents perquè els infants puguin gaudir d’aquest reforç.