Publicitat
Publicitat

Reglament per a la protecció dels animals en el moment de la matança

El Consell de Ministres aprova el text que regula les normes per al sacrifici dels animals

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el reglament relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança. Aquest text té per objecte desenvolupar l’apartat 9 del protocol sobre qüestions veterinàries complementari de l’acord en forma de bescanvi de notes entre el Principat i la Comunitat Econòmica Europea concretament la transposició del Reglament (CE) número 1099/2009, que conté normes específiques de protecció dels animals, en el moment de la matança, criats o mantinguts amb vista a la producció d’aliments.

Segons informen des de l'Executiu, un dels objectius principals de les normatives referents a protecció i benestar dels animals consisteix a establir normes que garanteixin la protecció i el benestar dels animals en el moment de la matança per tal d’evitar-los el dolor i reduir al mínim l’angoixa i el sofriment, i així queda establert a la Llei 11/2016 del 28 de juny, de tinença i protecció dels animals, i a la Llei 14/2012, del 12 de juliol, de salut animal i seguretat alimentària, tal com posen en relleu des de l'Executiu.

Aquest reglament també estableix normes sobre la matança d’animals criats o mantinguts amb vista a la producció d’aliments, llana, cuir, pell o altres productes. El contingut del text s’implementarà majoritàriament a les instal·lacions de l’Escorxador Nacional d’Andorra i sota el control dels serveis oficials, si bé també serà d’aplicació en situacions de buit sanitari o sacrificis d’emergència. Ja estat elaborat conjuntament pels ministeris de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; i de Salut.