Publicitat
Publicitat

Reobrir el trànsit a la Peguera i restablir l'aigua, objectius prioritaris

Les actuacions dutes a terme durant la nit han permès restablir la circulació a la carretera de la Rabassa

Sant Julià de Lòria es va veure sorprès aquest dimarts pel desbordament del riu d'Aixirivall, que va afectar principalment les zones d'Aixirivall, la Peguera i els cortals de Llumeneres, així com la part baixa de la carretera de la Rabassa i la plaça de Laurèdia, indrets on s'ha estat treballant intensament durant tota la nit.

Tot i que la carretera de la Rabassa ja ha tornat a la normalitat des d'aquest dimecres a primera hora del matí, geòlegs i tècnics del Comú i del Govern centren ara els seus esforços en recuperar la zona de la Peguera i netejar la captació d'aigües del poble d'Aixirivall i de la Costa de Nagol. El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha confirmat a l'ANA que els treballs s'allargaran durant molts dies, ja que hi ha molts sediments a la carretera i, "hi ha molta feina". Tanmateix, Areny ha recordat que l'accés a Naturlàndia està obert amb normalitat per la carretera de Juberri.

Les fortes pluges afecten també a la captació d'aigua d'Escaldes

Les fortes pluges també van afectar la captació d'aigua d'Escaldes-Engordany. A causa de les filtracions, l'aigua sortia bruta i l'empresa que subministra el servei al Comú va decidir tallar l'aigua potable deixant sense subministrament als veïns de la parròquia, al voltant de les 20 hores.

Actualment, s'està sobrevolant la zona del Madriu-Perafita, on estan ubicats els dipòsits que donen servei a la parròquia, per intentar restablir la normalitat. Francesc Areny ha explicat que tot i que els operaris han estat treballant intensament durant tota la nit, veuen complicat restablir el subministrament durant aquest matí.

A més, altres zones afectades per les fortes pluges van estar la Cortinada, on es va produir una petita esllavissada, i un edifici de la mateixa zona, en què va entrar aigua per problemes en la teulada. El mateix va ocórrer a un edifici d'Arinsal.