Rescaten de matinada dues persones a la via ferrata del Roc del Quer

Els excursionistes, una dona de 25 i un home de 45 anys, es van quedar atrapats a causa del mal temps

Els bombers han rescatat aquesta matinada dues persones que practicaven la via ferrata del Roc del Quer. El primer avís el van donar els veïns de Canillo al voltant de les 10 de la nit que, en veure les llums de les llanternes a la muntanya i el mal temps, van trucar els bombers, però no van fer cas ja que els excursionistes no van demanar ajuda i "hi ha persones que fan la via ferrata de nit, sobretot amb lluna plena", ha explicat el cap de guàrdia, Joan Botellé.

Va ser en una segona trucada i en veure que la tempesta empitjorava, que els bombers es van desplaçar fins al Roc del Quer. En arribar van veure llums intermitents dels frontals, fet que l'equip va interpretar com un senyal d'ajut de les persones que es trobaven enmig de la via. El rescat mitjançant l'helicòpter no va ser possible en primera instància, ja que la falta de visibilitat i el vent posava en perill tant al conductor com a les persones que havien de ser rescatades. Per aquest motiu dos bombers es van despenjar des de la part de dalt de la muntanya per poder arribar fins a la zona on es trobaven els excursionistes.

Els dos rescatats, una dona de 25 anys i un home de 45, formaven part d'un grup de quatre persones que escalava la via ferrata a la nit. Mentre les altres dues noies havien aconseguit pujar dalt del Roc del Quer, l'home i la dona van quedar-se a mig camí a causa de la tempesta. Els rescatats van ser traslladats amb helicòpter a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell amb símptomes lleus d'hipotèrmia, tot i que ja han estat donats d'alta.