Roig destaca que la Vila medieval ha tingut un bon impacte econòmic a la parròquia

Tant els paradistes com els establiments de restauració han quedat satisfets amb els resultats

La Vila medieval de Sant Julià de Lòria finalitza aquest diumenge després de la bona rebuda que ha tingut, un any més, per part de la parròquia. Els carrers han estat plens fins i tot amb el mal temps del passat dissabte. El conseller de Cultura, Josep Roig, ha fet un balanç de tot el cap de setmana, on ha destacat la quantitat de famílies que s'han apropat a l'esdeveniment i han visitat la vila.

Entre les propostes que millor han funcionat enguany, hi ha els tallers d'arts i oficis pels que han passat vora els 1.500 infants, a l'espera de fer un recompte final ja que fins a última hora del vespre es vendran tiquets de participació. Tot i això, Roig ha remarcat que aquesta és una de les activitats que la parròquia vol reforçar per l'any vinent. L'ambientació al carrer tant per part dels paradistes com per les diferents activitats lúdiques que s'han dut a terme, ha estat un altre element que s'ha potenciat ja que s'han tractat amb molta cura els detalls per tal d'aconseguir que "la gent que circuli pels carrers i per la plaça de la Germandat senti que realment es troba en una Vila medieval", afirma.

Roig assegura que aquest tipus d'activitats "han dinamitzat molt la fira". A més, assenyala que el comú ha rebut bon 'feedback' per part dels paradistes i els establiments de restauració ja que "el nivell de venda ha funcionat molt bé".  En referència a l'escurçament de la Vilà, afirma que "aquest fet ha estat intencionat" per tal de concentrar més les activitats i "tenir encara més aquesta sensació de bullici".

Per acabar, el conseller ha celebrat que el 25% dels hotels de Sant Julià comptin amb el segell cicloturista i ha felicitat els consellers tant d'Esports com de Turisme, Pere Pràxedes  i Meritxell Teruel.  A més, també ha valorat l'esforç dels hotels de la parròquia que es mostren a favor d'aquesta iniciativa i condicionen els seus espais per acollir aquest tipus de públic.