Publicitat
Publicitat

Ros proposa que els Pirineus presentin una candidatura pròpia als Jocs d'hivern

L'alcalde de Lleida recorda que ja s'havia parlat amb Saragossa i Jaca abans de la candidatura de Barcelona

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), s'ha mostrat aquest dijous partidari de recuperar el projecte del Pirineu i de les Terres de Lleida d'articular una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d'hivern, una vegada que Barcelona s'hagi retirat de la competició per organitzar-los el 2026.

Segons ha informat el consistori, Ros considera que "faria falta que el Pirineu de Lleida i també la ciutat de Lleida recuperéssim l'antic projecte, d'unir-nos amb altres ciutats i formalitzar una candidatura, i ho dic així de formalment", ha explicat. Ros ha recordat que, abans del projecte liderat per la capital catalana ja s'havia plantejat una proposta des d'Aragó.

"Quan va sortir la candidatura de Barcelona, que va impulsar l'alcalde Hereu, nosaltres estàvem negociant la incorporació de diverses estacions d'esquí de Lleida a la candidatura que lideraven Saragossa i Jaca. Quan es va llançar la candidatura de Barcelona, lògicament, com a catalans, ens havíem de sumar i així ho vam fer", ha explicat el regidor.

Ros ha afegit, en aquest sentit, que "una vegada desapareguda aquesta candidatura cal tornar als orígens, i els orígens són que Lleida sigui capaç de trobar aliances per formar una candidatura sòlida".

El socialista creu que Andorra seria un lloc absolutament estratègic però, d'entrada, la Carta Olímpica no ho permet en tractar-se d'un altre país. "Si aquesta situació es manté, hauríem de ser capaços d'articular una proposta entre l'Alt Urgell, els Pallars i la Val d'Aran, que és el primer destí de turisme de neu d'Espanya i un dels principals d'Europa, amb altres espais com Jaca i territoris de Catalunya i Aragó per formar una candidatura", ha explicitat.

"Toca fer-ho ara. Una vegada que Barcelona ha dit no, crec que aquí es té a veure l'empenta del Pirineu, de les Terres de Lleida i hem de ser capaços de formular una alternativa", ha conclòs l'alcalde.