Un Roser a mitges

La festa ordinenca té lloc des d'aquest cap de setmana

El Roser d'Ordino se celebrarà aquest proper cap de setmana, de divendres a dilluns, amb canvis respecte a les anteriors edicions però amb l'objectiu de seguir mantenint l'essència el màxim possible. La cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, ha assegurat que el Roser es farà sense concerts a les nits. La festa sempre està organitzada per la comissió de festes i el jovent de la parròquia, però aquest any el comú ha hagut d'intervenir per corroborar que la programació i els actes anessin amb la línia i garantissin les mesures sanitàries. "Vista la situació de la Covid-19 els vam demanar que fessin un esforç per mirar de complir les recomanacions" sobretot pel que fa a l'aforament i al distanciament entre persones, ha subratllat la cònsol menor de la parròquia ordinenca.

Tot i no tenir el programa definitiu, Choy ha indicat que la festa d'aquest cap de setmana anirà en la línia de petits concerts, espectacles per a nens petits i actes tradicionals, els quals es respectaran tots, com per exemple la missa, la ballada de l'Esbart de les Valls del Nord o el tradicional repartiment de roses. "Precisament se suprimeixen els concerts de nit i les discomòbils, que és justament el que comportava més aglomeracions de persones". A més, des del comú han remarcat molt a l'associació sobre el tema dels horaris perquè acotessin els actes a hores més diürnes. "Tal com ens van informar en la darrera reunió, la intenció és que cap acte acabi més tard de les 21 hores", perquè la gent vagi a sopar a casa i evitar les temptacions de ganes de festa, ha declarat la cònsol menor.

A falta de la confirmació definitiva del programa, la majoria dels actes seguiran sent a la plaça del Poble. Un dels exemples de la modificació del Roser es podrà observar el primer dia de la festa, el divendres, quan només es farà un repic de campanes per marcar l'inici de festa. Per tal de mantenir les distàncies i poder garantir els aforaments recomanats, es contractarà una empresa de seguretat perquè garanteixin aquest control de les persones. A més, segons ha subratllat Choy, també s'han fet diverses reunions amb la policia perquè mirin de garantir que no hi hagi problemes.

Quant al pressupost, encara no està definit però havent-hi menys actes, l'import serà menor. "El que solia ser més costós eren els concerts de la nit, i per tant, sense aquests la despesa no pujarà com els altres anys". Una altra de les diferències és que el comú encara no ha fet cap subvenció a la comissió perquè organitzin els actes. "Aquest any ho fem a la inversa, ells estan fent la contractació i després ens passaran les despeses" i, a partir d'aquí, el comú els retornarà l'aportació corresponent.