Publicitat
Publicitat

SDP qualifica d'"inacceptable" la resposta de la UIFAND a la demanda d'informació sobre BPA

La Comissió va demanar al responsable de la UIFAND una informació per escrit el passat 4 d'agost i la resposta va arribar el passat 28 de setembre explicant que no s'anava a donar cap informació

El conseller d'SDP Víctor Naudi va decidir la setmana passada abandonar la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l'estabilitat financera, i assegura que ho ha fet per la manca d'informació sobre l'afer BPA i per la "poca utilitat" d'aquesta comissió pel que fa a la vessant d'investigació.

Un dels detonants a l'hora de prendre aquesta decisió ha estat la resposta del cap de la UIFAND, Carles Fiñana, a la demanda d'informació del conjunt dels consellers. "No és acceptable i menysté al Consell General", ha assegurat Naudi.

La Comissió va requerir al responsable de la UIFAND una informació per escrit el passat 4 d'agost i la resposta va arribar el passat 28 de setembre en una carta dirigida al síndic general, Vicenç Mateu, explicant que no es donaria cap informació per qüestions de confidencialitat. Per a Naudi aquest fet és "una falta de respecte total i absoluta a la institució i als consellers, que a més està avalada pels demòcrates". A més, ha criticat la "passivitat" del síndic perquè creu que aquesta carta no s'hagués hagut d'acceptar.

Per la seva banda, el secretari d'Organització d'SDP, Joan Marc Miralles, ha volgut mostrar el suport del partit a Naudi, ja que "si es nega la informació als consellers generals no es podran agafar decisions".

Miralles també ha considerat "inacceptable" que una institució tingui secrets amb el Govern i el Consell General els desconegui, perquè "som un Coprincipat parlamentari i el Consell General és l'estament més alt". Finalment, ha criticat les insinuacions d'honorabilitat dels consellers que assegura que han fet des del grup demòcrata.