Publicitat
Publicitat

El SUM realitza en pocs dies quatre trasllats aeris nocturns urgents a Barcelona amb helicòpter

El SUM aeri, creat l'octubre del 2010, ha realitzat fins a la data un total de 218 trasllats fora del país i 138 trasllats dins del país

El SUM ha realitzat els darrers dies quatre trasllats aeris urgents nocturns amb l’helicòpter sanitari (HEMS) a dos hospitals de Barcelona per portar-hi pacients amb risc vital. Un d’aquests quatre trasllats, fet la nit de dissabte a diumenge, ha estat el primer que s’ha efectuat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona on es va traslladar un infant de 10 anys politraumatitzat.

Els altres tres trasllats nocturns de pacients adults amb hemorràgia cerebral, s’han dut a terme a l’Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on ja s’han fet anteriorment altres trasllats nocturns.

El SAAS destaca en un comunicat que després d'una important tasca de coordinació amb els dos únics hospitals catalans que disposen d'autorització d'aterratge nocturn i amb el Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), el SUM aeri és l’únic HEMS que actualment fa vols de nit a Catalunya per traslladar pacients, encara que també pot volar de nit a l'Hospital
de Rangueil de Tolosa.

El SUM aeri, creat l'octubre del 2010, ha realitzat fins a la data un total de 218 trasllats fora del país i 138 trasllats dins del país.

Actualment s'està ultimant l'equipament de l'helicòpter amb un sistema de visió nocturna, que si bé no és necessari per als trasllats interhospitalaris, serà molt important per a les tasques de salvament, rescat i intervencions mèdiques (SAR) dins del país durant la nit. Aquest equipament, de tipus militar, serà el primer disponible per als helicòpters civils de l'entorn.