Saetde es queda amb els pisos de Gevivasa

La societat podrà allotjar una cinquantena de temporers durant sis mesos

En pro d'intentar pal·liar la falta d'habitatge per als temporers, el comú d'Encamp va decidir cedir durant aquesta temporada d'esquí els pisos de Gevivasa a una empresa del Pas de la Casa. Finalment els quinze pisos de Gevivasa del poble fronterer seran cedits a Saetde perquè hi pugui acollir temporers, tal com ha informat la corporació encampadana a l'ANA. Al concurs nacional, amb caràcter d'urgència, només s'hi ha presentat la societat gestora del domini esquiable Pas de la Casa Grau Roig, malgrat que un total de quatre empreses va retirar el plec de bases. El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha argumentat en declaracions a l'ANA que el concurs era exigent i estava encarat a empreses que desenvolupen la seva activitat comercial o empresarial al poble. “Els pisos no han de tenir un afany de negoci per l'empresa adjudicatària i han de servir per allotjar temporers”, ha deixat clar. 

La mesa de contractació ha validat l'oferta i aquest dilluns el comú ha aprovat en junta de govern l'adjudicació. La corporació està acabant de fer el contracte i la idea és poder lliurar les claus dels pisos abans que acabi la setmana perquè Saetde els pugui posar a punt abans que comenci la temporada d'esquí. Torres ha recordat que els pisos estan sense mobles i que cal donar d'alta els serveis essencials. La societat, en mans majoritàries de la família Viladomat però també participada pel comú encampadà, tindrà en concessió els pisos durant un termini de sis mesos des de la signatura del contracte. Als quinze pisos (cinc d'una sola habitació, vuit de dues habitacions i dos de tres habitacions) hi podran conviure un màxim de dues persones per habitació. Això representa que Saetde podrà allotjar un màxim de 54 temporers.

Pel que fa als preus dels pisos, Saetde ha presentat una oferta amb un increment de l'1,5% respecte a les quantitats que establia el comú en el concurs. D'aquesta manera el preu final per pis, on també s'inclou una plaça d'aparcament i un traster, serà de 406 € per als immobles d'una habitació, 558,25 € els de dos i 710,5 € els de tres. El comú rebrà un cànon final per a la sessió dels pisos de 46.800 euros, el que correspon a una quota mensual de 7.800 euros. La corporació es reserva el dret per poder fer inspeccions i comprovar que l'empresa adjudicatària compleix els requisits establerts en el contracte, així com també s'estableix una fiança. 

Cal recordar que davant de la falta d'habitatge, el màxim accionista de Saetde i de Secnoa, Joan Viladomat, va titllar la problemàtica de “molt greu” i les dues societats s'havien posat com a objectiu buscar immobles per poder acollir els temporers que necessiten per posar en marxa les pistes d'esquí.