Sant Julià no oblida la figura del pastor andorrà

S'ha presentat un coixí elaborat amb llana d'ovella autòctona 

El Centre cultural i de congressos lauredià de Sant Julià de Lòria ha acollit aquest dimecres l'acte de commemoració a la figura del pastor andorrà. S'han dut a terme tres activitats amb el principal objectiu de donar a conèixer la importància que ha tingut per Andorra aquest sector econòmic, com és l'agrícola i el ramader. D'una banda, Albert Gomà, impulsor i organitzador del projecte Vital, ha presentat un coixí elaborat amb llana d'ovella andorrana cedida pels pastors del Principat. Aquest producte, que ha viatjat fins a les costes dels Estats Units, s'elabora "com ho feien els pastors tradicionalment", ha anunciat Gomà.

Arnau Orobitg, artista, poeta i pastor lauredià, ha recitat poesia de collita pròpia, escrita a les muntanyes i amb el missatge de la necessitat de "preservar la natura". Orobitg assegura que l'ofici de pastor "està pràcticament extingit", i ha afegit que "aquest tipus d'iniciatives són una mesura preventiva perquè l'extinció total no es produeixi". Els poemes de l'autor "no parlen dels pastors de forma explícita", sinó que són fruit de la imaginació que Orobitg ha plasmat sobre el paper mentre pasturava.

L'exposició fotogràfica 'Vides de muntanya', de l'autora Natàlia Montaner és, segons Landry Riba, director d'Agricultura del Govern, "una instantània general del dia a dia de les explotacions ramaderes en el context actual". L'exposició, formada per 150 fotografies en blanc i negre, pretén "ensenyar al públic les problemàtiques actuals del sector". D'altra banda, Riba s'ha mostrat satisfet amb el públic que hi ha assistit; "estic sorprès", ha assegurat.