Sant Julià projecta una cursa virtual pels camins de la parròquia

Roig apunta que el projecte ja fa temps que s'està cuinant i que veurà la llum abans que acabi el mandat comunal

Una cursa virtual. Aquest és el projecte que des de fa temps el comú de Sant Julià de Lòria està treballant per donar forma a un nou atractiu que serveixi per atreure turistes i també per donar a conèixer els camins de la parròquia als lauredians. La idea és habilitar i posar a l'abast de tothom diversos recorreguts que transcorrin per la parròquia i que els esportistes puguin escollir quan i com fer-lo. “És un projecte que ja s'està utilitzant a la vall de Núria o, per exemple, a la ruta dels Cavalls del Vent”, explica el conseller de Cultura, Josep Roig.

Segons explica el dirigent polític, les inscripcions per poder fer aquest camí es farien a través d'internet i els corredors participants comptabilitzarien el temps de cursa a través d'un sistema de codi QR i el telèfon mòbil. D'aquesta manera els participants podrien saber quin temps han aconseguit i així poder-lo fer altres vegades per superar-se. “La cursa virtual no es convoca un dia concret, tens un temps habilitat per fer-la”, exposa Roig, que defensa que és una altra manera també per conèixer l'entorn natural, ja que a vegades amb una cursa normal no es pot fer per la quantitat de gent que hi participa. 

La cursa virtual laurediana es podria implementar sobretot a la Rabassa, on hi ha moltes possibilitats. Tot i això, Roig també exposa que entre el coll de Jou i Fontaneda seria un altre recorregut possible. “El que busquem és que la gent faci esport i ho faci d'una forma engrescadora, lúdica i segura”, explica. El conseller apunta que el projecte ja fa temps que s'està cuinant i que veurà la llum abans que acabi el mandat comunal, tot i que no s'arrisca a posar dates concretes. 

Un conseller que predica amb l'exemple 

Malgrat que capitaneja la conselleria de Cultura, Josep Roig és un amant de l'esport i de la natura. Corredor assidu de grans curses de muntanya i també amant de l'espeleologia, acaba d'arribar després d'aconseguir finalitzar la 'Tor Des Géants' (vall d'Aosta, Itàlia, de 330 quilòmetres) entre els 200 primers corredors amb un temps de 123 hores. “En aquestes curses tan llargues és importantíssim gestionar el temps, la fatiga, el menjar, les emocions i la son”, relata el conseller lauredià, que reconeix que aquesta última vegada va patir una forta crisi per falta de descans.  

A part de fer esport i córrer perquè li agrada, Roig defensa que fer-ho li permet tenir el cap centrat i ser perseverant per afrontar reptes i objectius difícils. “En una parròquia com la nostra, que no és fàcil i que hi ha situacions molt complicades, ajuda”. Exposa que tant quan corre curses com quan està a la política s'intenta marcar objectius a curt termini perquè a vegades “ens marquem objectius massa a llarg termini i les fites ens queden massa lluny i ens desmotivem”, diu.