Sant Julià tindrà en breu un educador de carrer

Barbero recorda que aquesta figura pretén que hi hagi "més contacte amb els joves"

Sant Julià de Lòria tindrà un educador de carrer entre finals de febrer o principis de març. Amb aquesta figura es pretén tenir “més contacte amb els joves”, saber quines són les seves necessitats i detectar possibles problemes, tal com posa en relleu la consellera de Social del comú lauredià, Francesca Barbero.

La junta de govern del comú va aprovar la creació d’aquesta figura i ara s’ha fet ja un edicte intern per veure si hi ha alguna persona que ja treballi a la corporació i que vulgui assumir aquesta funció. En cas que a través d’aquest concurs intern no es cobreixi la plaça es procedirà a fer-ne un d’extern. Per tant, el càlcul de la consellera és que tot el procés de selecció pugui estar finalitzat entre finals del mes que ve o a principis de març.

Aquesta figura ja havia existit i ara es vol recuperar ja que es considera que d’aquesta manera la corporació podrà estar més atenta a les necessitats dels joves. De fet, ara com ara no hi ha punt jove a la parròquia i es considera important que hi pugui haver una persona que estigui “al carrer”, en aquells punts on es puguin concentrar els menors, i pugui vigilar, d’una banda, si hi ha conductes de risc i, de l’altra, “que és el que volen”, amb la voluntat que puguin sorgir projectes per donar resposta a aquests neguits. En aquest sentit, Barbero recorda que el comú forma part de la taula permanent i que, per tant, si es constata alguna problemàtica concreta es podria tractar, a més, en el si de la mateixa taula.

A la parròquia no hi ha secundària, tal com insisteix Barbero, i per tant, més enllà de la primària, on el departament de Joventut intenta ser present, “es perd el contacte” amb aquests joves. Es considera que amb aquest educador de carrer, precisament, es podrà recuperar aquesta relació.