Publicitat
Publicitat

S’aprova el Reglament de transport d’euros per carretera

Aquesta normativa, que és d'àmbit tècnic i emana de l'Acord Monetari, permetrà fixar el nivell de seguretat, quin tipus de personal ha de conduir i custodiar els vehicles i els tràmits fronterers

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha confirmat, aquest dimecres a la tarda durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el Govern ha aprovat el Reglament relatiu al transport transfronterer per carretera de fons en euros. L'objectiu que persegueix aquest nou reglament, que regula aspectes tècnics del transport, com ara els tràmits administratius, els tipus de vehicles i el personal encarregat del transport, és transposar al marc jurídic andorrà el reglament europeu sobre transport professional per carretera de fons d’euros entre els estats membres de la Unió Europea, tal com estableix l’Acord Monetari.

Quant als aspectes que regularà aquest reglament, Cinca ha recalcat que "aquesta normativa, que és d'àmbit tècnic i emana de l'Acord Monetari, permetrà fixar el nivell de seguretat, quin tipus de personal ha de conduir i custodiar els vehicles, els tràmits fronterers" i, a més, ha afegit que "ens adaptem a les directives europees i es complementen els diferents terminis que havia previst l’Acord Monetari".

Adquisició d'un laboratori d'informàtica forense

El Departament de Policia adquirirà un laboratori d’informàtica forense que representarà un suport tecnològic molt important per a la millora de les investigacions forenses. Així ho ha aprovat aquest dimecres el Consell de Ministres, que ha determinat licitar l’adquisició del laboratori mitjançant un concurs internacional amb modalitat ordinària.

La nova infraestructura, que es crearà amb l'objectiu de donar als investigadors l’opció de treballar de manera dinàmica i eficient, ha d’incloure llocs de treball forense on els investigadors puguin dur a terme les seves tasques d’anàlisi així com màquines virtuals configurades. També haurà de comptar amb servidors d’emmagatzematge forense que permetin compartir les dades. A més, hi ha d’haver bloquejadors i programari forense, i equipaments de xarxa per a la transferència de dades a alta velocitat.

Un dels requisits importants és que s’haurà de permetre als investigadors l'adquisició i el tractament i anàlisi de l'evidència forense de manera independent i garantint el màxim de velocitat i rendiment en el seu processament. A més del subministrament del laboratori, els projectes que es presentin al concurs hauran d’incloure un contracte de serveis corresponent al manteniment del maquinari i programari, suport i renovació de llicències.

Conveni de col·laboració entre el Ministeri de Justícia i l'ENAP

El Consell de Ministres ha aprovat avui la signatura del conveni de col·laboració entre el Ministeri de Justícia i Interior i l’École Nationale d’Administration Penitentiairie, un establiment públic de l’Estat francès de caràcter administratiu. L’objectiu del conveni, de tres anys de durada, és la creació i el seguiment d’un marc jurídic de col·laboració amb l’ENAP que permeti el desenvolupament d’accions formatives per als agents del Centre Penitenciari, en la mateixa línia que el signat amb aquesta mateixa institució el primer cop l’any 2008.

Aquest marc de cooperació permetrà organitzar sessions de formació i de perfeccionament, recerques, seminaris o col·loquis en l’àmbit penitenciari. D’altra banda oferirà l’oportunitat d’intercanviar experiències entre agents penitenciaris i facilitarà la possibilitat de poder fer visites d’estudi i obtenir suport pedagògic i metodològic entre ambdues institucions. Estan previstes formacions inicials de monitor de tir, tècniques d’intervenció, socorrisme i seguretat contra incendis. Aquests cursos estaran validats i s’atorgaran diplomes per a cada especialitat esmentada.

La pròxima setmana el titular de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director de l’ENAP, Phillippe Poitier, formalitzaran la signatura del conveni en una trobada de treball a la localitat francesa d’Agen.