Publicitat
Publicitat

Segona edició del sopar solidari en benefici de l'Escola de Meritxell

La Capsa ha organitzat pel proper dimecres 10 de juny el segon sopar amb subhasta solidària en benefici de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell

Un total de 26 artistes participaran en la segona edició del sopar solidari organitzat per l'escola d'art d'Ordino i la Massana, la Capsa. Com ha explicat la consellera de Cultura, Educació, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat de la Massana, Jael Pozo, la idea és "apropar l'art dels artistes andorrans a tot el públic en un entorn distès" alhora que es gaudeix del menú degustació del Molí dels Fanals. Enguany se subhastaran una trentena d'obres de les quals es donarà el 50% de la recaptació a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, així com la meitat de l'import recollit amb els tiquets del sopar que tenen un preu de 50 euros. El sopar tindrà lloc dimecres vinent, 10 de juny a les 20 hores i les entrades anticipades es poden adquirir a les oficines d'Andbank, que s'incorpora com a col·laborador. L'objectiu, ha assenyalat la consellera d'Educació, Cultura i Joventut d'Ordino, Gemma Riba, és que es converteixi en "una cita obligada en el calendari social i cultural"

El segon sopar – subhasta benèfic de la Capsa comptarà amb la participació de 26 artistes que aportaran una trentena d'obres amb preus de sortida de 120 a 3.000 euros. Entre els artistes d'aquesta edició n'hi ha de repetidors com Ahmed Keshta, ZOE o Angel Calvente i de nous com Miquel Mercè o Susanna Ferran. El 50% de la recaptació de la subhasta d'obres es destinarà a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), excepte en el cas de la fotografia cedida per la Fundació Valentí Claverol que donarà el 100% de l'import aconseguit.

D'altra banda, els tiquets per al sopar al Molí dels Fanals tenen un preu de 50 euros i es poden adquirir de forma anticipada a les oficines d'Andbank, ja que la sala té un aforament limitat de 120 persones, com ha recordat la consellera de Cultura, Educació, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat de la Massana, Jael Pozo. També en aquest cas es destinarà el 50% de la recaptació a l'EENSM i es podrà col·laborar adquirint un tiquet a través de la fila 0.

Diners per a les necessitats de l'EENSM

De moment no s'ha especificat el destí de la recaptació ja que, com ha assenyalat la presidenta de la junta rectora de l'EENSM, Pilar Díez, "l'escola és un pou sense fons" i l'objectiu és integrar els seus usuaris en la societat "sense que hi hagi diferències". Amb tot, ha reconegut que han d'encarar les obres a la residència i una possibilitat és usar els fons aconseguits per a la compra de mobiliari, aparells d'informàtica, etc.

L'objectiu és apropar l'art als ciutadans i dur a terme una vetllada solidària, però també que l'esdeveniment es converteixi en "una cita obligada en el calendari social i cultural", ha apuntat la consellera d'Educació, Cultura i Joventut d'Ordino, Gemma Riba. Per al gerent del Molí dels Fanals, Francesc Guillén, es tracta també que les empreses "tornin part del seu benefici a la societat".