La part dels Serradells no afectada pel foc podria reobrir passades les festes de Nadal

El comú ha contractat els serveis d'una empresa especialista en estructures

El comú d’Andorra la Vella ha contractat una empresa d’enginyeria especialista en estructures que ha de determinar “si es pot obrir els Serradells i com”, tal com ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha detallat que un dels elements determinants per fixar la data exacta de la reobertura de la part que no ha estat afectada pel foc serà si la bastida que hi ha muntada s’ha de retirar o no, ja que fer-ho pot suposar unes tres setmanes de feina. En cas que aquesta estructura no s’hagi de treure, abans d’obrir el centre s’haurà de clausurar la zona de la piscina, que és la més afectada, per la qual cosa, sigui quin sigui el dictamen d’aquest informe, que es pot tenir “en tres o quatre dies”, el que sembla gairebé segur és que el centre no reprendrà l’activitat fins passades les festes de Nadal.

La cònsol major de la capital ha detallat que seguint el que es va parlar amb la companyia asseguradora s’ha contractat, per 58.000 euros, els serveis d’una empresa especialista en estructures (va intervenir al Liceu quan es va cremar) que ha de determinar en primer lloc si es pot reobrir la part del centre no afectada i després “acabarà de fer els anàlisis de laboratori de les incidències que el foc ha pogut tenir en les estructures”. De manera paral·lela, ja s’ha contactat una empresa d’arquitectura del país perquè, en el moment que es decideixi, pugui procedir a fer els treballs de clausura de la zona de la piscina.

Marsol ha reiterat, durant la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous que, tret de la piscina, la resta de l’edifici no ha estat afectat i, per tant, durant el mes que ve s’hauria d'anar reprenent l’activitat al centre esportiu. Hi ha 400 abonats que són usuaris exclusivament de la instal·lació aquàtica i que hauran de decidir si volen anar a una altra instal·lació ja que Marsol calcula que com a mínim en un any no es podrà fer servir. Pel que fa a la resta, en funció de quan obri el centre es descomptaran els dies que hagi estat tancat a partir de l’1 de gener.