La 2a Setmana de la gent gran de Sant Julià comença amb un taller de cuina

Més de 300 persones ja s'han inscrit a la vintena d'activitats que s'han programat

Molta verdura, xampinyons i arròs integral són els ingredients bàsics de la paella vegetal que el nutricionista Joan Amigó ha ensenyat a preparar a les 25 persones inscrites al taller de cuina que ha tingut lloc aquest dilluns al matí a la Llar de Lòria. L'activitat ha estat la primera de la vintena que tindran lloc durant tota la setmana a Sant Julià de Lòria, amb motiu de la 2a Setmana de la gent gran. La consellera de Serveis Socials i Participació Ciutadana del comú lauredià, Paqui Barbero, ha explicat que enguany s'han introduït algunes novetats, com la musicoteràpia, una cantada d'havaneres i una sortida a Naturlàndia. El programa el dissenya el departament que s'encarrega de l'àrea de Gent Gran, comptant sempre amb l'opinió dels protagonistes.

Amigó, de 85 anys i en plena forma, ha recordat que una bona alimentació, equilibrada i a base de vegetals, és clau per portar una vida sana, a qualsevol edat. Algunes de les participants estaven intrigades per tastar un plat tan conegut com la paella, però sense rastre de carn ni peix.

Aquest dilluns a la tarda té lloc el taller de l'explorador, impartit per l'expert en desenvolupament humà David Murias. Durant tota la setmana s'han programat sessions de musicoteràpia, manualitats, esports, cinema i, fins i tot, una visita teatralitzada a la Llar de Lòria, a càrrec del grup de teatre de l'equipament i del personal que hi treballa. La cloenda de la setmana tindrà lloc diumenge que ve, amb una missa, un vermut i ball a la plaça de la Germandat.