Silvestre diu que se sent perseguit

Argumenta que la causa BPA no està aturada per culpa d’ell

L'advocat penalista Josep Antoni Silvestre ha volgut donar la seva opinió sobre les darreres informacions que indiquen que la cúpula judicial andorrana el titllen, indirectament, de ser el culpable de posar traves al desenvolupament de la causa BPA. Els arguments de diferents estaments judicials ho argumenten per "les constants recusacions que està fent allargar el procés". En aquest sentit, Silvestre ha manifestat que "el procés BPA no està aturat per culpa meva, que quedi clar i fa mal els atacs constants als quals estem sotmesos". Cal recordar que l'enèsima aturada del que és, sense cap mena de dubte, el cas judicial més mediàtic que està vivint la justícia andorrana, s'ha produït per sol·licitud del fiscal general. En aquest sentit, Silvestre ha indicat que "no estem d'acord que es digui que la secretària general del Govern no forma directament part de l'estructura governamental, ja que és ella la que signa molts dels documents que executa el Govern". L'advocat penalista ha assenyalat contundentment que "em sento perseguit" i ho argumenta dient: "des del moment que per fer una notificació haig d'anar jo, sí o sí, se'ns envien nuncis al despatx, se'ns obren causes penals, directament crec que s'estan vulnerant els meus drets al lliure exercici de la professió, com també ho confirma el col·legi d'advocats". Silvestre ha afegit que "no crec que sigui normal que diferents advocats de les defenses del cas BPA o estem processats o tenim obertes diligències i estem investigats", per sentenciar dient "alguna cosa rara hi ha".

Silvestre, tot i que en un principi, tenia pensat fer declaracions sobre els diferents acords del Tribunal Superior de Justícia, s'ha esplaiat per analitzar el sistema judicial andorrà actual, al dir que "tenim un sistema judicial que és el que és, com també el té Turquia" i afegeix "el control polític de la justícia no és prou independent". En el rerefons de les seves declaracions, Silvestre no oculta el seu malestar per permetre que el fiscal general continuï a la causa, però va un pas més ellà al dir que "a Andorra hi ha una pèrdua de valors fonamentals que molt poca gent s'ha assabentat amb l'entrada en vigor del nou Codi de procediment civil". El lletrat andorrà ha afegit que "la retallada de drets fonamentals es produeix amb l'excusa de la seguretat". Silvestre ha llençat una pregunta: " què som, Afganistan?".

El mateix advocat ha analitzat el que serà el funcionament de la justícia en la nova seu judicial al dir que "en la nova seu, hi haurà tota la justícia en un mateix edifici i d'aquesta manera la fiscalia podrà seguir reunint-se amb jutges, com ha fet sempre, tot i que no hauria de ser així". Silvestre ha finalitzat dient que "el problema és que fem la normalització del que no ho és".