Publicitat
Publicitat

S'inaugura el B'Art a la Llacuna

Dotze usuaris d'Agentas gestionaran el nou establiment al centre cultural d'Andorra la Vella com a prova pilot per ampliar el projecte a altres comuns

Esmorzars, berenars i entrepans per encàrrec són alguns dels serveis que oferirà el nou bar de la Llacuna i que estarà regentat pels usuaris d'Agentas, el programa d'inserció laboral de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). Des de dilluns s'encarreguen d'aquest establiment i disposen, per tant, d'"una feina a la que vénen" i per la qual se senten satisfets i reben un sou, com ha explicat el membre de la junta rectora de l'EENSM, David Claverol.

De fet, s'ho prenen com una "prova pilot" amb la intenció de parlar amb altres comuns per veure la possibilitat de fer alguna cosa similar en els propers mesos, ha indicat Claverol.

Dotze usuaris i tres preparadors del programa d'ocupació temporal del Govern s'encarregaran d'oferir els esmorzars i dinars en diferents torns. "És una àrea que s'està revifant", ha assenyalat el representant de l'EENSM i "volem fer de la cafeteria un lloc emblemàtic, cultural", ha afegit. A més, "pots trucar i fer-te preparar l'entrepà que vols", ha informat. De fet, la idea és que la gent que vagi al B'Art a fer una pausa o un cafè "s'ho passi bé, estigui ben atès i rebi bona qualitat".

Tant per a Claverol com per a la secretària d'Estat d'Afers Socials, Ester Fenoll, és una iniciativa que ha de ser "multiplicadora" i que serveixi d'exemple per promoure la integració laboral de les persones amb diversitat funcional en les empreses del país.

Durant l'acte s'ha realitzat el sorteig de cursos de l'Escola d'Art, l'Escola de Dansa, l'Aula de Teatre i l'Institut de Música organitzat amb motiu la jornada de portes obertes de la Llacuna.