Publicitat
Publicitat

S'inicia la campanya de vacunació contra la grip

Per la campanya d'enguany, que s'allargarà fins al 31 de desembre, el Ministeri de Salut i Benestar ha adquirit un total de 6.000 dosis per poder vacunar tota la població de risc

El Ministeri de Salut i Benestar ha començat aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip estacional. Tot i que es recomana efectuar la vacunació durant els mesos d'octubre i novembre, la campanya d'enguany, que novament compta amb un total de 6.000 dosis per fer front a tota la població en situació de risc així com aquelles persones que, voluntàriament, vulguin vacunar-se, s'allargarà fins al 31 de desembre. La campanya, que l'any passat ja va subministrar un total de 5.762 vacunes, té com a objectiu disminuir la mortalitat causada per la grip en els col·lectius més vulnerables de la població d'Andorra, i, per tant, un any més, els grups als quals s'adreçarà seran persones de més de 65 anys, amb malalties de risc, persones immunodeprimides i gent que visqui en residencies sociosanitàries.

La vacuna és gratuïta per als grups d’alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip. Concretament, dins d'aquest col·lectiu s'inclouen les persones de 65 anys o més, les que viuen en residències sociosanitàries, les que pateixen malalties cardiovasculars o respiratòries cròniques, persones amb síndrome de down, amb malalties metabòliques cròniques, amb disfunció renal, immunosupressió o hemoglobinopaties que hagin requerit revisions periòdiques o hospitalització. També, dins d'aquest grup de risc, estan incloses les persones amb obesitat mòrbida, nens i adolescents amb tractaments d’àcid acetilsalicílic de llarga durada, així com les dones embarassades.

La vacuna també és gratuïta per al personal sanitari o sociosanitari que atén pacients de risc per la possibilitat que puguin transmetre la malaltia. També per als treballadors de serveis comunitaris essencials, com els bombers, policies, agents de protecció civil i de circulació, així com els interns i treballadors del centre penitenciari.

Pel que fa als treballadors de serveis comunitaris essencials i als interns i treballadors del Centre Penitenciari, s’organitzarà una operativa específica per administrar la vacuna contra la grip, de manera que les persones susceptibles de vacunació rebran informació de les seves direccions respectives de quin és el procediment que cal seguir.

Quant a la resta de la població susceptible de vacunació, es podrà rebre la vacuna als centres de salut, als centres d’atenció primària amb recepta mèdica, excepte els majors de 65 anys, que no necessiten recepta, i als consultoris mèdics que han decidit administrar vacunes. Les persones que viuen en residències sociosanitàries es poden vacunar a la mateixa residència, i el personal sanitari al seu lloc de treball.