Publicitat
Publicitat

S'inscriuen un 13% més de dones al 2014 al programa de donació de cordó umbilical

S'hi van inscriure 308 dones gestants, de les quals 252 van acabar materialitzant la donació del cordó umbilical

El nombre de dones inscrites al programa de donació d'unitats de sang de cordó umbilical ha augmentat un 13% al 2014. El Govern ha assenyalat en un comunicat que s'hi van inscriure 308 dones gestants, de les quals 252 van acabar materialitzant la donació del cordó umbilical, d’un total de 571 parts. Respecte a l’any anterior, tot i haver tingut un 1% menys de parts totals, l’increment de dones inscrites al programa ha estat del 13%, i el de mostres recollides, d’un 6%.

Amb tot, un cop aplicats els criteris de qualitat que han de complir les mostres una vegada recollides, 126 van poder ser trameses al Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya per poder ser processades. Finalment, 32 d’aquestes mostres van poder superar tots els tests de control qualitatiu per a ser definitivament admeses a criopreservació i a inscripció al REDMO (Registre de donants de medul·la òssia).

El Govern ha recordat que a finals d’agost de l’any passat el Banc de Sang i Teixits de Catalunya va lliurar per a trasplantament la primera unitat de sang de cordó obtinguda mitjançant el Programa de Donació de Sang de Cordó d’Andorra.

El programa de donació d’unitats de cordó umbilical d’Andorra és una realitat gràcies a l’impuls conjunt entre el Govern d’Andorra i el Govern d’Espanya, amb la col·laboració de la Organización Nacional de Trasplantes, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia, la Fundació Crèdit Andorrà i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària.