Publicitat
Publicitat

Solidaritat massiva a la 2a Caminada contra el càncer

Un miler de participants bat el rècord de la primera edició i ajudaran a finançar els desplaçaments dels malalts als hospitals on reben el tractament

Gairebé un miler de persones s'han aplegat, aquest diumenge al matí a l'Aparcament del Trillà d'Andorra la Vella, per participar en la 2a caminada contra el càncer, esdeveniment que ha estat organitzat, en el marc de la Setmana contra el càncer, per l'Assandca amb la col·laboració de la Fundació Jaqueline Pradere.

Tal com ha indicat el president de l'associació, Josep Sarabia, aquesta segona edició, que ha superat amb escreix les 730 persones que van participar durant la primera caminada, "ens permet donar a conèixer tot allò que es fa des d'Assandca i, a més, demostrar que el poble andorrà està implicat i col·labora envers aquesta malaltia que ens pot afectar a tots". En relació a la venda de samarretes solidàries, que tenen un preu simbòlic de tres euros,  Sarabia ha comentat que "en la primera edició es van vendre 500 i enguany, pràcticament s'han esgotat les 1.000 unitats que es van posar a la venda".  Els diners obtinguts amb la venda d'aquestes samarretes, uns 3.000 euros aproximadament, "es destinaran íntegrament a finançar els desplaçaments de malalts cap a centres mèdics de Barcelona", segons ha confirmat Sarabia. "Actualment realitzem entre seixanta i setanta viatges mensuals, que aproximadament suposen un cost global de 1.500 euros per mes", ha admès.

Quant als assistents, bona part d'ells manifesten que la caminada és el mitjà, però no pas el motiu. Així, participants com ara la Maria da Concepción explica que "jo he lluitat contra aquesta greu malaltia i no em podia perdre la caminada, estic aquí per demostrar que el càncer es pot combatre i per animar a totes aquelles persones que estiguin patint la malaltia que s'apropin a l'Assandca". Verònica Lima, una altra de les persones que han pres part de la caminada, comenta que "és molt important solidaritzar-se amb aquest tipus d'esdeveniments, ja que el càncer és una malaltia que no fa diferencies i ens pot afectar a tots".

El president del Club d'Atletisme Assegurances, Josep Doval, ha recalcat que "associacions com l'Assandca necessiten el nostre suport, ja que el càncer és una malaltia molt dura, però també molt cara". Finalment, la ministra de Salut, Afers socials i Ocupació, Rosa Ferrer, que ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida a la 2a caminada, ha agraït "la gran tasca" que fan associacions com l'Assandca o la Fundació Jaqueline Prader i ha recalcat que "la prevenció és fonamental" i, per això, "des del Ministeri enviem 8.000 cartes a diferents col·lectius per informar sobre les proves de prevenció que realitzem de forma completament gratuïta". Quant a les proves de diagnosi, Ferrer ha detallat les xifres de persones diagnosticades amb càncer de mama oscil·len entre les 14 i les 17 anuals.

Éric Abidal se suma al suport amb Assandca

Aquest diumenge al matí, en el marc de les activitats programades per l'Associació Andorrana Contra el Càncer durant la setmana del càncer, l'exfutbolista Éric Abidal i l'expert Dr. Alexandre Blasco Pelicano, han realitzat una conferència sobre el càncer de fetge al centre comercial Pyrénées.