Publicitat
Publicitat

El Summer Village inunda els carrers del nucli antic d’Ordino

Diverses paradetes de productes artesans i antiguitats, l’exposició de botànica i fotografia i la realització de caricatures, han estat els atractius d'aquest dissabte al matí

La primera edició del Summer Village d’Ordino ha donat el tret de sortida, aquest dissabte al matí, amb diverses paradetes de productes artesans i antiguitats, l’exposició de botànica i fotografia i la realització de caricatures. Les parades s’han desplegat al llarg del carrer Major i han ofert molta diversitat de productes, des de melmelades casolanes i gerros fets a mà, fins a càmeres antigues. “És una bona manera de fer poble i de fer parròquia”, ha explicat una de les dependentes de les paradetes. La mateixa dependenta ha recalcat que el que se celebra aquest cap de setmana a Ordino és “el mercat d’estiu i no el Sumer Village, si tenim una llengua l’hem d’utilitzar”, ha reivindicat.

La posada en marxa del Summer Village ha servit també per estrenar una exposició fotogràfica de Lutz Meyer, un fotògraf alemany que ha retratat els paisatges d’Andorra, però sobretot ha immortalitzat la parròquia d’Ordino. L’exposició està repartida per tots els carrers i carrerons del cas antic de la parròquia i s’allargarà tot l’estiu. “Molt divertit, venim cada any a Ordino per aquestes dates i ens ha sorprès el que hem trobat”, ha explicat un dels visitants, encantat amb les fotografies de Meyer.

En una de les placetes del casc antic d’Ordino els més atrevits han posat davant d’un caricaturista, que els ha dibuixat i destacat els trets més característics. El mercat d’estiu ha nascut arran d’una nova col·laboració entre l’Era d’Ordino i el comú, que ja es van associar aquest desembre per tirar endavant la fira de Nadal. Les activitats del Summer Village continuaran aquest dissabte a tarda i s’hi afegiran música en viu i una passejada gratuïta amb carruatge pels carrers del centre d’Ordino.

L’esdeveniment també omplirà els carrers del nucli antic ordinenc aquest diumenge amb les paradetes, l’exposició de botànica i de fotografies i les passejades amb carruatge. També s’oferirà una teràpia anomenada Bany de bosc, que va començar al Japó l’any 1980, i consisteix en una passejada a dins del bosc per treballar l’ansietat i la respiració. A més, també s’oferirà, a partir de les dotze del migdia, un concert duo de violins a càrrec de l’ONCA Bàsic.