Tall de llum a gairebé tot el país per una avaria a Ransol

La interrupció en el subministrament ha durat uns segons però ha afectat també les línies telefòniques

Una avaria a la xarxa d'alta tensió a Ransol ha provocat aquesta tarda passats dos quarts de cinc una interrupció en el subministrament elèctric en una part important del país que ha durat quinze segons, segons han informat des de FEDA. L'alimentació s'ha restablert de manera automàtica des d'Espanya. Aquesta interrupció ha afectat els serveis d'Andorra Telecom, que han trigat fins a mitja hora en restablir-se. Segons ha informat la companyia, els aparells s'han anat recuperant progressivament, tot i que des de les xarxes socials han recomanat a aquelles persones afectades que reiniciessin els aparells.

La interrupció del subministrament ha estat més important en una zona propera a l'ETR de Ransol, on ha durat un minut, ja que s'ha hagut de fer una maniobra manual per restablir el servei.

Des de FEDA confirmen que a hores d'ara el servei elèctric funciona amb normalitat a tot el país, ja que el problema, que provenia d'unes connexions aèries de la línia d'entrada a l'ETR ha quedat resolt.

El tall de llum ha provocat un ensurt als alumnes de les escoles de Ciutat de Valls, on ha saltat l'alarma i han hagut d'abandonar el centre de manera esglaonada, sense que s'hagi produït, però, cap incident.