Tercer cap de setmana de fred i neu

Però a diferència dels anteriors, les temperatures no remuntaran la setmana vinent

Per tercera vegada consecutiva, un canvi de temps marcarà el cap de setmana. El pas d'un front juntament amb una entrada d'aire fred en altura faran que aquest dissabte sigui un dia de temps inestable. Els ruixats seran molt irregulars i no arribaran a tot arreu, sobretot afectaran la meitat est. Al matí el temps ja serà insegur, però serà sobretot a la tarda i a la nit quan la inestabilitat anirà a més i augmentaran les possibilitats de tempesta.

Acumulacions de precipitació previstes de cara a dissabte

La neu tornarà a emblanquinar cotes mitjanes i altes del Pirineu entre demà i sobretot diumenge a la tarda. Les precipitacions afectaran sobretot sectors de la Vall d'Aran, del nord del Pallars i d'Andorra, amb una cota de neu que diumenge a la tarda arribarà a baixar fins als 1.200 o 1.300 metres en alguns moments. En cotes altes del vessant nord del Pirineu es podran arribar a acumular fins a 15 o 20 cm de neu en alguns casos.

A curt termini avui serà encara un dia tranquil, amb més sol que núvols i temperatures fins i tot una mica més altes que els últims dies. Al vespre podrien caure algunes primeres gotes al Pirineu o en punts del Pirineu, pluges minses en tot cas.

Si bé aquest cap de setmana el vent no bufarà de manera tan general com en els dos anteriors.

Cops de vent màxims per a diumenge al matí

L'entrada d'aire fred i el vent faran que a partir de demà a la tarda la sensació de tardor torni a ser tan intensa com en els caps de setmana anteriors. Dilluns al matí la temperatura tocarà fons, però un detall important de la previsió a mitjà termini és que la setmana que ve no s'entreveu cap estiuet, sinó més aviat un reforçament del fred de cara a dimecres. Per tant, bona part de la setmana que ve serà purament de tardor i amb temperatures clarament baixes per a l'època, sobretot en el context de canvi climàtic actual.

La setmana que ve no s'acabaran els canvis de temps. Cap a dimecres tornarà a nevar amb ganes al Pirineu, amb una cota de neu que podria ser encara més baixa.

Diferència entre la temperatura mínima d'avui i la de dilluns