Publicitat
Publicitat

The Cloud és declarat projecte d'interès nacional

La declaració permetrà a l'edifici tenir característiques singulars respecte a criteris de volumetria o d’alçada màxima. A més a més, el Govern ha licitat la construcció de dues àrees de repòs al port d'Envalira

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, declarar com a projecte d'interès nacional la construcció de l'edifici The Cloud a la parròquia d'Andorra la Vella. 

La Llei general d’ordenació del territori i urbanisme estipula que és normatiu l’informe del Comú afectat pels projectes d’interès nacional. En aquest cas el Comú d’Andorra la Vella va enviar el passat 16 de juliol un informe favorable a la realització del projecte. La declaració de l’edifici The Cloud com a projecte d’interès nacional permetrà dur a terme aquesta obra arquitectònica amb característiques singulars respecte a criteris de volumetria o d’alçada màxima entre altres aspectes. Tal com estipula la Llei que es publicarà al BOPA en el termini fixat.

L’edifici en qüestió, que estarà destinat a usos comercials, culturals, tècnics i administratius, se situarà en l’illa urbana delimitada per l’avinguda Meritxell, el Bonaventura Riberaygua, el carrer Sant Salvador i el carrer de la Borda, on actualment es troben les instal·lacions de l’antiga STA i la caserna de Bombers. Des d'Andorra Telecom, societat de capital públic que liderarà el projecte, s'ha sol·licitat al Govern que aprovi la declaració de projecte d’interès nacional per a aquesta iniciativa, ja que s’adequa a les especificitats que determina la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, per ser un projecte destinat per una part en la construcció, manteniment i millora d'infraestructures de telecomunicació, i per l’altra en la dotació de serveis de caràcter cultural i administratiu.

Licitada la construcció de dues àrees de repòs al Port d'Envalira

A proposta del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, el Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la licitació de la construcció de dues àrees de repòs situades a la carretera del Port d’Envalira. Concretament, els punts on s'ubicaran aquestes dues àrees de repòs seran l’esplanada del pati de la base del COEX, al Refugi d’Envalira, i al cap del Port d’Envalira. Les tasques de construcció inclouran àrees enjardinades equipades amb zona d’aparcament, baranes de protecció, mobiliari urbà i zona de recollida de residus. La licitació es fa mitjançant concurs nacional obert amb modalitat ordinària i les propostes es poden presentar fins al dia 2 de setembre.

Es licita el projecte per construir i instal·lar un tòtem al Pas de la Casa

En el marc de la campanya de millora i embelliment dels accessos al Principat d'Andorra, el Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el projecte per construir i instal·lar un tòtem a la illeta elevada de la frontera franco-andorrana, al Pas de la Casa. El projecte contempla tant la construcció del tòtem com la seva implantació en la illeta elevada de separació de carrils a la CG2.