Publicitat
Publicitat

Torna el fred

L'estació d'Envalira ha arribat aquest dimecres a la nit a -7,4 graus, al Pas no es preveu superar els 4 graus durant aquest dijous i s'espera que les temperatures encara baixin més divendres

Els que havien guardat a l'armari la roba d'hivern, esperonats per les temperatures gairebé estivals que hi ha hagut les darreres setmanes, probablement hagin hagut de recuperar alguna peça les últimes hores. La meteorologia ha girat de cop cap a valors més normals d'un mes de març. A l'estació meteorològica d'Envalira, situada a 2.510 metres d'alçada, s'ha arribat als -7,4 graus aquest dimecres a la nit, la mínima de tot el mes. Només fa una setmana, la mínima a aquesta estació no baixava dels 3 graus.

A l'estació d'Arcalís, a l'altra vall, s'ha arribat als -6,9 graus, també el valor mes baix de l'abril. Durant el matí, les temperatures encara no s'han recuperat del tot i les cotes elevades es troben sota zero. El valor més elevat el trobem a la Borda Vidal, amb 9,2 graus.

S'esperen temperatures baixes, amb un vent fred que incrementa la sensació de fred, durant tota la jornada de dijous. No es passarà dels 16 graus al centre, i dels 4 graus al Pas de la Casa.

En general, a Andorra i Catalunya són temperatures que en els últims anys s'han donat poques vegades a l'abril, i encara menys vegades si tenim en compte que ja som a la segona quinzena del mes.

Previsió

Amb tot, les temperatures encara no han tocat fons. El cel serè mantindrà el fred durant la matinada i divendres, quan s'esperen les temperatures més baixes. Bona part del país es tornarà a llevar sota zero. A partir de llavors, hi haurà una recuperació de les temperatures, informa Meteo.ad, que permetran gaudir d'un Sant Jordi assolellat amb màximes de 20 graus. No obstant, els mapes per a la setmana vinent tornen a donar fred, acompanyat amb pluges.