Publicitat
Publicitat

Tornen les escultures de neu al Pas de la Casa

Del 17 al 19 de febrer se celebrarà una nova edició del concurs, centrat enguany en els moviments artístics del segle XX

El Pas de la Casa acollirà del 17 al 19 de febrer una nova edició del concurs d’escultura monumental sobre neu, que té com a objectiu sensibilitzar el públic en aquesta forma d’expressió artística, aportant al mateix temps un atractiu turístic a la vila encampadana, segons informa el Comú d'Encamp. Enguany el certamen tindrà com a temàtica els somnis dins dels moviments artístics del segle XX. Els participants, que han de ser més grans de 18 anys, s’organitzaran en parelles per modelar els blocs de neu, amb la possibilitat de tenir un suplent. La tasca d’esculpir l’obra començarà el divendres 17 de febrer a les deu del matí i s’allargarà fins diumenge 19 de febrer a les 12 hores.

Els blocs de neu han de ser aprofitats al màxim en la seva massa i volum, i l’únic material permès és el bloc en si. Diumenge, a partir de les dotze del migdia, el jurat procedirà a valorar l’escultura tant per la seva creativitat, com per la tècnica i la coherència de la proposta. Els participants professionals poden optar a premis de 1.000, 700 i 500 euros, mentre que els estudiants competiran per imports de 500, 250 i 100 euros. A més, s’atorgaran tres mencions d’excel·lència: la d’Andorra, que atorgarà el Comú d’Encamp, la del públic, que serà escollida a través del vot popular i la del públic jove, escollida pels estudiants que participen en el certamen. 

Tall de carrers 
A partir de dimarts, i mentre duri el certamen, alguns trams dels carrers Pere d’Urg i Comtes de Foix del Pas de la Casa es tancaran amb motiu del concurs, perquè seran aquestes vies les que acolliran els blocs de neu. La incidència en el trànsit es preveu mínima ja que es desviarà la circulació pels carrers adjacents.