Traslladen deu residents i un treballador contagiats, de Salita al Cedre

S'ha tornat a habilitar la cinquena planta del centre sociosanitari com a espai Covid

Tot i que la taxa de transmissió del coronavirus està disminuint a mesura que passen els dies, Andorra continua en fase d’alerta per l’alt risc de contagis. Com ja va passar durant la primera onada de l’epidèmia, les autoritats han decidit aquest divendres tornar a habilitar la cinquena planta del Cedre com a espai Covid, per encabir les persones d’altres residències i centres sociosanitaris que s’hagin d’aïllar.

Arran dels cribratges que es van fent cada dues setmanes als centres sociosanitaris, hi ha hagut 11 positius que han sortit de Salita, 10 residents i un treballador, tots ells de la mateixa planta. Tot i ser casos amb simptomatologia lleu estan sent traslladats al Cedre on, en principi, no hi ha detectat cap cas de contagi. Vist el precedent de la primera onada de la primavera, on el coronavirus va fer molt mal en aquest centre, alguns familiars de padrins que hi resideixen han difós aquest divendres, via xarxes socials, el seu malestar per l’organització de les autoritats davant l’afectació que el virus causa en la gent gran.

Benazet ha remarcat que aquesta planta ja es va dissenyar com una planta d'hospitalització amb la capacitat de convertir-se per la Covid-19, i ha recordat que es troba totalment aïllada de la resta del centre. "Es garanteix que no hi pugui haver risc de transmissió", ha dit Benazet, assegurant que hi ha una separació dels accessos com dels professionals. Sobre els positius de Salita, la majoria són asimptomàtics i dues persones presenten símptomes mínims, a excepció d'un altre resident que ha estat traslladat a l'hospital al ser més fràgil per patologies prèvies per tenir "una intensitat terapèutica més elevada". Sobre els positius a les residències, el titular de Salut ha indicat que la infecció molt probablement ve a través d'un dels professionals i ha afegit que seguiran fent els cribratges massius complerts cada dues setmanes. Tot i així, el ministre ha destacat que gràcies a aquests cribratges s'han pogut detectar aquests casos, i ha afegit que convocaran la comissió dels centres sociosanitaris per analitzar la situació.

Segona defunció a la Seu

D'altra banda, la Covid-19 ha provocat la mort d'un dels pacients d'edat avançada  i amb patologies prèvies que estava ingressat al Sant Hospital de la Seu d'Urgell . El pacient ha mort aquestes darreres hores per complicacions derivades de la malaltia, tal com ha informat  Ràdio Seu . Es tracta de la segona defunció que hi ha a la capital alturgellenca en l'actual segona onada de la pandèmia.