Publicitat
Publicitat

La Travessa de les 3 parròquies tindrà un circuit cultural

L'escriptor Albert Villaró guiarà el recorregut pels punts més emblemàtics de Santa Coloma i la Margineda i complementa els dos recorreguts de muntanya de la prova

La XVI Travessa de les 3 parròquies donarà enguany un nou sentit al recorregut curt amb un caire més cultural. Al llarg de tres quilòmetres i acompanyats per l'escriptor i arxiver Albert Villaró, els participants d'aquest circuit visitaran els punts històrics de Santa Coloma i la Margineda. A més, es mantenen els altres dos traçats, un amb major desnivell i més dificultat per als experts i un altre més curt i més fàcil per a gent poc experimentada, com ha explicat el director tècnic de la prova, Gaspar Pellicer.

La novetat d'enguany és precisament aquest nou format històric i cultural que comptarà amb l'escriptor Albert Villaró com a guia i que vol esdevenir una cursa "més familiar", com ha explicat el conseller d'Esports i Joventut d'Andorra la Vella, Marc Pons. En aquest cas, el recorregut permet visitar llocs emblemàtics de Santa Coloma i la Margineda com la Torre dels Russos, el Roc d'Enclar, el jaciment de la Roureda de la Margineda o la Bauma de la Margineda, entre altres. És un recorregut d'unes dues hores o dues hores i mitja per a gent "amb ganes de caminar" i de veure "elements d'interès" del patrimoni andorrà, ha exposat Villaró.

Els altres dos recorreguts començaran a Engolasters, en el cas del circuit llarg, i a la Comella, el més curt. Tots dos acabaran a la Comella i els tres circuits inclouen un dinar de germanor per finalitzar l'esdeveniment al Centre Esportiu dels Serradells.

La travessa tindrà lloc diumenge 21 de juny i les inscripcions es poden fer fins al dia abans amb un preu de 20 euros per als adults a partir de 18 anys i 12 euros per als menors de 17 anys i majors de 60 anys.

L'any passat s'hi van aplegar unes 250 persones i en aquesta ocasió s'espera arribar a les 300, han indicat els organitzadors.